4 четения

До 2500 лв. глоба за непочистени висулки във В. Търново

Служители на общинската администрация във В. Търново са извършили проверки на търговските обекти и офиси по централните улици „Стефан Стамболов“, „Независимост“, Васил Левски“ ,„Никола Габровски“ и бул. „България“. На всички собственици, наематели и ползватели, които не са почистили снега пред сградите си, са дадени предписания незабавно да предприемат действия по отстраняването на ледените образувания от покривите и почистване на прилежащите части към обектите от сняг.

Съгласно разпоредбите на Наредбата за опазване на околната среда на територията на община Велико Търново собствениците, наемателите и ползвателите са длъжни да почистват редовно, включително и от сняг и лед, прилежащите части към сградите, тротоарите и др. терени, които стопанисват. При неизпълнение на предписанията ще бъдат наложени санкции, като глобите са от 100 до 1000 лв. за физически и от 500 до 2500 лв. за юридически лица.

Вече започна и поетапното извозване на натрупаните снежни маси на територията на града. Извозването се извършва в късните вечерни часове и през нощта, за да не се пречи на автомобилния трафик.

2 коментара за “До 2500 лв. глоба за непочистени висулки във В. Търново

 • 16.01.2017 в 15:58
  Permalink

  Тъпанари, да отидат да санкционират местни данъци и такси, не са си почистили стъблите от леда и някой ще се претрепе. Не само обикновенните граждани може да се претрепят ами една млада служителка за малко да се гътне днес по обяд.
  Ама мързела е навсякъде но да се глобява е лесно.

  Отговор
 • 16.01.2017 в 16:23
  Permalink

  А за непочистени улици глоба? Нещастници!

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!