12 четения

Жени планират „поход на розовите котешки шапчици“ след встъпването в длъжност на Тръмп

Във Вашингтон, ден след встъпването в лъжност на избрания президент на САЩ Доналд Тръмп, е планирано да се проведе „женски поход на розовите котешки шапчици“, ако се осъществи идеята на две калифорнийки, съобщава Ройтерс.
През изминалите два месеца Криста Сю и Джейна Цвайман призоваха хората в страната и по света да ушият 1,17 милиона розови „котешки“ шапчици с ушички, с които американките да се явят на Женския поход във Вашингтон, планиран за 21 януари. С тази проява двете жени от Лос Анджелис държат да фокусират вниманието на обществеността върху проблемите на гражданските и човешките права в САЩ, които според тях Доналд Тръмп застрашава.
Идеята за ушиването на розовите артикули дошла на двете дами от циничния коментар на републиканеца милиардер, който изплува от видеозапис, направен през 2005 година. Той стана 10-1достояния на публиката по време на президентската надпревара за Белия дом. В компрометиращата лента Тръмп заявява по повод жените: „Хвани ги за котето и след това ще правиш с тях каквото си искаш!“.
Криста Сю и Джейна Цвайман призовават да се появи „протестно море от розови шапчици във Вашингтон“, което цветово да изрази несъгласието си с възгледите на Тръмп. Дори и онези американки, които няма да присъстват на похода, са подканени да сложат розови „котешки“ шапчици на 21 януари.

Източник: БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!