10 четения

Николай Банков: „Искаме да играем добър футбол и да спечелим колкото се може повече мачове“

Николай Банков започна първенството като резерва на Стефано Кунчев в „Локомотив“ (Г. Оряховица). Постепенно обаче 26-годишният вратар се наложи като титуляр на вратата на „железничарите“ и даде своя принос за подобряване представянето на отбора. Стражът изигра 15 пълни мача, в които записа три „сухи мрежи“, а при нулевото равенство срещу „ЦСКА – София“ взе наградата за играч на мача. Банков е юноша на „Добруджа“ (Добрич), пазил е още вратите на „Спартак“ (Варна), „Миньор“ (Перник) и ФК „Хасково“. При горнооряховци акостира през лятото, идвайки от „Добруджа“.

Как се чувстваш в началото на подготовката?

– Чувствам се много добре, отпочинал и готов да се подготвя по най-добрия начин за старта на сезона.

– Доста промени се очакват в състава за пролетния дял. Някои футболисти пристигат, други си отиват. Какви са твоите очаквания и цели за остатъка от сезона?

– Така е. Доста футболисти си тръгнаха, но съм сигурен, че ще намерим достойни техни заместници. Целите пред отбора са да играем добър футбол и да спечелим колкото се може повече мачове.

– Феновете в Горна Оряховица те харесват много. В домакинския мач с ЦСКА скандираха името ти. Чувстваш ли се поласкан?

– Разбира се, че се чувствам поласкан. Тук в Горна Оряховица хората обичат футбола и милеят за отбора. На мача с ЦСКА стадионът беше пълен, да чувстваш подкрепата на толкова хора е невероятно. Благодаря им, че са винаги до мен и отбора.

– Очакваш ли да бъдеш повикан в националния отбор? Това ли е мечтата ти?

– Всеки футболист мечтае да облече фланелката на националния си отбор, но всичко с времето си. Сигурен съм, че г-н Хубчев и неговият щаб, когато преценят и когато някой заслужава, ще го повикат. Има доста добри вратари в България и много от тях заслужават да играят за националния отбор. За мен ще бъде голяма чест, ако един ден стигна дотам.

– Имаш ли идол, който ти е бил за пример през годините?

– Петър Чех е вратарят, на който симпатизирам най-много, но наблюдавам и други вратари и от всекиго си взимам по нещо.

– А какви са целите ти извън футбола?

– В момента уча в УНСС (Университет за национално и световно стопанство) и искам да завърша образованието си.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!