Община В. Търново пуска за продан 39 места за вили

Над 720 хил. лв. очаква местната хазна от парцелите

ОБЩИНА ВЕЛИКО ТЪРНОВО ОБЯВИ ЗА ПРОДАН ДЕСЕТКИ ПАРЦЕЛИ ЗА ВИЛИ И КЪЩИ ОСНОВНО В МАЛКИТЕ НАСЕЛЕНИ МЕСТА. Проучване на пазара показва, че този тип имоти са едни от най-търсените, а все повече хора предпочитат уюта и спокойствието на „наше село” за вила или втори дом, вместо да стоят в града. Над 720 хил. лв. очаква местната хазна от търговете и конкурсите по сделките. Наша проверка по темата показа, че парцелите, болшинството от които са в регулация, се намират почти навсякъде в общината, а някои от тях са и на доста атрактивни места – магнит за инвеститорите.

Три урегулирани поземлени имота с обща площ от почти 10 дка се предлагат в Къпиново. Терените са подходящи за по-мащабни проекти за вилни зони. Още множество по малки територии – между 500 кв. метра и 2 дка, са обявени за продан в Леденик, Момин сбор, Вонеща вода, Шереметя, Ветринци, Пушево и др. Местата са празни и върху тях няма сгради, което означава, че цените им са символични. Парцелите са в регулационните граници на населените места и захранването им с ток и вода е лесно.

ОСВЕН ВИЛНИТЕ ИМОТИ ОТ КМЕТСТВОТО ВАДЯТ ЗА ПРОДАН И НЯКОЛКО ОВОЩНИ ГРАДИНИ, КАКТО И ИНДУСТРИАЛНИ ПАРЦЕЛИ, ПОКАЗА НАША ПРОВЕРКА. Над 6 дка, обособени в два имота, се предлагат в местността Козлуджа във Велико Търново, която обхваща целия западен вход на болярския град. На тезгяха е и разсадник от 19 дка в района на кв. „Чолаковци”.

Стилян НАЙДЕНОВ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *