12 четения

Отказаха швейцарско гражданско на датчанка заради кравешки чанове

Властите отказаха швейцарско гражданство на датска активистка, публично възроптала срещу поставянето на чанове на вратовете на местните крави, които нарушавали техния душевен комфорт, съобщава агенция ЮПИ.
Нанси Холтен живее в страната на шоколада в продължение на 33 години и поиска швейцарско гражданство. Но то й беше отказано, след като нейни съселяни от Гипф-Оберфик си припомниха отрицателното й отношение към кравешките чанове. В Швейцария заявките за гражданство се разглеждат от местните общности, а не от държавата, припомня агенцията.
42-годишната Холтен е убедена вегетарианка. Тя поведе неравна война срещу чановете, защото по нейните думи, те били прекалено шумни, наранявали слуха на животните, а освен това били прекалено тежки. Активистката проведе кампания за тяхната забрана. Холтен възропта не само срещу чановете, но и срещу църковните камбани, които смущавали съня й рано сутрин.
Тези позиции на датчанката не се понравиха на местните селяни и след като бе проведено гласуване, те я отрязаха от швейцарско гражданство, което е вторият им пореден отказ, припомня агенцията.

Източник: БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!