47 четения

Мъже разкриват съкровените си „женствени“ желания и занимания

Ако не трябваше да се съобразят с обществените нагласи, много мъже биха се занимавали със смятани за „чисто женски“ хобита като плетене, пише в. „Дейли мирър“.
Под прикритието на анонимността потребители от мъжки пол на сайта Редит разкриват най-съкровените си желания, от които се въздържат, за да не бъдат нарочени за твърде женствени от предубеденото общество.
Споделеното от анонимните мъже показва, че въпреки прогреса много представители на силния пол „робуват“ на стереотипите и на „мачо“ представите. Оказва се, че вместо да загърбят предразсъдъците и да хванат куките за плетене, да хапват лимонова торта, да пият плодови напитки, да слушат лиричните парчета на Джони Мичъл и да четат Джейн Остин, мъжете се въздържат от подобни типично женски занимания, притеснени за мнението на околните.
„Какво бихте направили, ако не беше твърде женско или социално неприемливо?“, пита събратята си анонимен потребител.
„Ако нямах пенис, щях да нося клинове, като тези, които обличат практикуващите йога“, споделя в отговор друг неизвестен ползвател на сайта.
Техен събрат не се свени да признае, че въпреки стереотипите, носи подобни клинчета, когато тича в студено време, и възхвалява усещането за топлина, които те му дават.
Друг таен противник на общоприетите норми дори казва, че е време мъжете отново да носят поли, роби и пелерини, и да посещават бални зали, без да се притесняват, че ще бъдат нарочени за „женчовци“.
„Момичетата ухаят невероятно – на цветя и плодове. Толкова са сладки. Бих искал и аз да пръскам наоколо аромат на цветна леха, без да се притеснявам, че ще хората ще ме „душат“ осъдително“, споделя анонимен потребител.
Друг представител на силния пол казва, че откакто покрай приятелката си е открил маската за лице, която прави кожата му гладка и свежа, е пристрастен към процедурата и я прилага върху себе си минимум два пъти седмично.
„Аз съм хетеросексуален семеен мъж с две деца и ходя на работа с костюм и вратовръзка. Ползвам лак за нокти, от този, който заздравява и е прозрачен. Изобщо не ме интересува на кого това му се струва странно“, споделя друг потребител.
Сред ползвателите на сайта се намират и такива, които не крият възторга си от плетенето, и споделят, че с удоволствие биха практикували това смятано за типично женско хоби, ако не се притесняваха от мнението на околните.

Източник: БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!