3 четения

Ученическите игри във Велико Търново се подновяват с шах на 19 януари

С шахмат на 19 януари ще продължи общинският етап от ученическите игри. В шахклуба на стадион „Ивайло“ ще бъдат излъчени първенците при учениците V – VII клас под ръководството на треньорката Светла Йорданова. Баскетболистите ще играят на 9, 10 и 13 февруари от 9 часа в залата на спортен комплекс “Ивайло”. Общинското първенство по волейбол ще се проведе СУ „Владимир Комаров и многофункционалната зала при СОУ „Емилиян Станев“ в рамките на шест дни. На 13 февруари са предвидени срещите при момчета и момичета V-VII клас. 14-и и 15-и са за девойки и юноши VIII-Х клас. На 16-и и 17-и са срещите на учениците ХI-ХII клас. Общинските първенци при учениците VIII-Х и ХI-ХII клас ще бъдат определени на 20 февруари.

На 21 февруари в зала “Сава Величков” ще бъдат излъчени участниците в областния етап на игрите по хандбал за трите възрасти. На 28 февруари в залата на ОУ “Бачо Киро” ще премерят сили участниците по тенис на маса в V-VII и VIII-Х клас. В същите възрастови групи бадминтонистите ще играят на 14 и 16 февруари в зала “Сава Величков”, а лекоатлетите ще се състезават на 22 февруари в закритата писта на стадион “Ивайло”.

Средношколците стартират само в колективните спортове – футбол, хандбал, волейбол и баскетбол. Учениците от V-VII и VIII-Х клас се включват и в турнирите по бадминтон, лека атлетика, шахмат и тенис на маса. Станислав Балъков ще ръководи състезанията по баскетбол, Йонка Генчева по хандбал, Вихрен Йорданов по волейбол, инж. Димо Димов по бадминтон, Галина Пенкова по лека атлетика, Иван Иванов по тенис на маса, Светла Йорданова по шахмат. Всички състезатели ще преминат медицински преглед в спортния диспансер и ще бъдат застраховани, съобщиха главните експерти в Община Велико Търново Йордан Дурчев и Георги Давидов. Те са изготвили графика за провеждане на игрите. В края на миналата година игрите стартираха с шампионата по футбол в отделните възрастови групи. ОУ „Св. Патриарх Евтимий” спечели надпреварата при момчета V-VII клас, а отборите на Езикова гимназия „Проф. д- р Асен Златаров“ са първи при юноши VIII-Х клас и при средношколците.

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!