5 четения

7,6 млн. лв. за инфраструктура, машини и съоръжения ще харчи община В. Търново

650 хил. лв. за улична мрежа дават тази година

7 698 255 ЛВ. В ИНФРАСТРУКТУРА, МАШИНИ И СЪОРЪЖЕНИЯ ИНВЕСТИРА ТАЗИ ГОДИНА ОБЩИНА ВЕЛИКО ТЪРНОВО. ЗА РАЗЛИКА ОТ ПРЕДХОДНИТЕ, ИНВЕСТИЦИОННАТА ПРОГРАМА НА КМЕТСТВОТО ЗА 2017 Г. Е ДОСТА ПОСТНА, показва анализ. От тази седмица всички харчове перо по перо са предоставени и на местните парламентаристи.

Общината отново ще финансира МДТ „Константин Кисимов”, като определената сума за тази година е 86 400 лв. Театърът има задължението на всяко тримесечие да представя отчети за разходите си. Общинско дружество „Обредни дейности” ще разполага през настоящата година с 8575 лв., с които да бъдат подпомагани погребенията на социално слаби. 92 хил. се отделят за възстановяване на пътя Велчево – Къпиновски манастир, а 859 хил. за саниране на спортното училище „Г. С Раковски“. 128 хил. лв. планира общината да даде по мерки за енергийна ефективност на детските градини „Ивайло“ и „Соня“. Още 50 хил. лв. отиват и за реконструкция на ясла „Слънце“, включително за пропаднали настилки и ремонт на ВиК инсталацията й. Другата основна детска градина – „Мечо пух“, е предвидена за ремонти с над 130 хил. лв. 500 хил. лв. планира да даде общината и за ремонт на Военния клуб в болярския град по силата на споразумение, срещу което държавата пък трябва да й прехвърли Сержантското училище.

235 ХИЛ. ЗА АТРАКТИВНА ЗОНА ЗА ОТДИХ В СТАРОТО ВОЕННО УЧИЛИЩЕ СЪЩО ЩЕ СЕ ОТПУСНАТ ТАЗИ ГОДИНА ОТ ОБЩИНСКАТА ХАЗНА. 425 хил. отиват за възстановяване на общинския път от жп гарата в Дебелец в посока кв. „Чолаковци“. 55 хил. се дават за видеонаблюдение на основните паркове. 62 хил. са планирани и за ремонти на стъпала, а още толкова за уличната мрежа. 313 хил. пък отиват за реконструкции на улици и тротоари, които са засегнати при реализация на обекти по европроекти.

Стилян НАЙДЕНОВ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!