9 четения

„Болярки“ отново ще ходят на лагер в Полша

И тази година ЖФК „Болярки“ ще спази традицията и ще изкара лагер в Полша по покана на „Медик“ (Конин). „На 27 февруари заминаваме на подготовка в Конин, където ще останем седем дни. Ще изиграем две контроли – срещу първия състав на „Медик“ и срещу девойките на клуба, те ще бъдат на голям терен. Ще ползваме и зали, там има изключителни условия. В момента в Конин бе традиционният турнир в зала, където сме участвали предишни години, но сега условията са много тежки за пътуване“, коментира треньорът Валентин Витанов.

Преди заминаването за Полша великотърновският тим планира и проверки с отбора на Русе.

„Имаме нужда от още състезателки, в Спортното училище условията са чудесни, а отборът ни има нужда от надграждане. Предстои да пробваме вратарка от Русе“, добави Валентин Витанов.

Клубът кандидатства по проект за финансиране към Министерството на спорта, а бюджетът се осигурява основно от спомоществователи, спонсори и приятели. През март вторият треньор в ЖФК „Болярки“ – Павлин Дяков, ще кара курсове за треньорски лиценз С.

Заради падналия сняг в момента футболистките на „Болярки“ се подготвят в закритата писта на спортен комплекс „Ивайло“, във фитнеса и два пъти седмично в спортната зала на ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“, като от клуба изказаха благодарност за предоставените условия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!