5 четения

Борбата със снега в областния град продължава

Общинска комисия проверява и координира дейностите по снегопочистването във Велико Търново и следи актуалната обстановка. При необходимост и сигнали от граждани машини на снегопочистващите фирми биват пренасочвани към различни локации във Велико Търново. Вчера допълнителна техника е била изпратена към кварталите „Чолаковци”, „Бузлуджа” и „Зона В”.

Във връзка със сигнали на граждани за движение на машини с вдигнати гребла Община Велико Търново уточнява, че това се случва при придвижването на техниката от един район в друг и при разпръскване на инертни и химически материали.

От 5,00 ч. вчера над 60 служители на общинското предприятие „Зелени системи” работят по почистването на тротоарните площи, стълбите, спирките и обществените пространства. С помощта на малогабаритни снегорини се разчистват подходите край детските градини и яслите.

Един коментар за “Борбата със снега в областния град продължава

 • 18.01.2017 в 16:24
  Permalink

  „Във връзка със сигнали на граждани за движение на машини с вдигнати гребла Община Велико Търново уточнява, че това се случва при придвижването на техниката от един район в друг и при разпръскване на инертни и химически материали.“
  Стига сте лъгали! Преди час наблюдавахме снегорин, който мина по улица Асти (едва ли за да мине в друг район), след него беше същото както и преди да мине. Инертни материали или химия не разпръсна.
  За сметка на това преди два дни мина друг снегорин по улица Серес, който разривайки улицата (и оставяйки 15 см сняг по нея) затрупа паркиралите коли, и за капак на всичко ги поръси обилно със сол – белким се стопят и спрат да правят задръствания 🙂

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!