22 четения

Дебел котарак отслабна с плуване

Котаракът Чарли успя да отслабне два килограма с плуване в специален басейн за домашни любимци в Плимут, съобщи в. „Дейли мейл“.
Голямото си постижение Чарли дължи на специалистка по хидротерапия, която се занимава специално с него. Тя му отделя много внимание, защото той трябва да отслабне четири килограма. С нейното постоянство Чарли вече може да преплува 12 дължини на басейна, облечен в спасителна жилетка, за 45 минути.
12a-2Необичайният режим е препоръчан от ветеринар, когато Чарли харесал много диетичната си храна, с която трябвало да отслабва. Положението му се усложнявало още повече, защото той непрекъснато се излежавал под дивана.
Чарли, който е на 11 години, бил осиновен от семейство Еър, за да прави компания на 84-годишната им баба Розалин. Той много обичал да се излежава с нея и резултатът бил 4,5 кг наднормено тегло.
Откакто Чарли тренира плуване, се движи много повече из къщата и не мързелува като преди.
Котките не обичат да плуват, защото мократа им козина натежава и това ги изнервя. Възможно е обаче само да се плашат от непознатото. Котките имат много здрави лапи и се справят отлично с кучешкия стил.

Източник: БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *