12 четения

6-годишно дете е прието с измръзване в търновската болница

6-ГОДИШНО МОМЧЕНЦЕ ОТ ПРИЕМНО СЕМЕЙСТВО Е ПРИЕТО С ИЗМРЪЗВАНЕ НА КРАЧЕТАТА В ПОНЕДЕЛНИК ВЕЧЕРТА В ОБЛАСТНАТА БОЛНИЦА ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО. Детето е доведено от павликенското село Долна Липница от жената, която се грижи за него и за още едно приемно дете – момиченце на 4 години. В Спешното отделение на МОБАЛ лекарите са установили тежко измръзване и на двете крачета и момчето е прието за лечение в Първа хирургия.

По думите на майката, която била силно притеснена от случилото се, детето е играло навън в двора на къщата и вероятно това е довело до измръзването. Веднага след като е прегледано, лекарите уведомяват отдел „Закрила на детето” във Велико Търново и екип от социални работници го посещават още същата вечер.

„На този етап е издадена заповед за извеждане на другото дете и настаняването му в ново приемно семейство до изясняване на случая. След като бъде изписано момченцето от болницата, също ще бъде настанено в приемна грижа”, обясни Мая Пешева – директор на дирекция „Социално подпомагане” във Велико Търново. От отдел „Закрила на детето” – Павликени, обясниха, че семейството, което се е грижило за двете деца, е одобрено и отговаря на всички критерии за приемни родители. Грижили са се за тях близо година. Били са приемно семейство и за други деца и досега не е имало подобен проблем или индикации, че не се полагат адекватни грижи.

В. ВАЛЕНТИНОВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!