Ивайло Нанчев е вицешампион на България по свободна борба за юноши

Максим Иванов и Станислав Атанасов се окичиха с бронз

Сребро и бронз спечелиха юношите на великотърновския клуб „Илия Павлов“ от Държавното първенство по борба в Сливен. В категория до 66 килограма Максим Иванов се класира трети, като на практика допусна загуба само от финалиста Веселин Петров от Димитровград. В другите срещи Максим бе категоричен, печелейки с технически туш, включително и малкия финал срещу Андрей Сикачов от ЦСКА.

„Ивайло Нанчев се бори силно до 96 килограма, като по пътя към решителната схватка за титлата записа три успеха с по 11:0 технически точки. Със същия резултат той се справи и на полуфинала с шампиона при кадетите от Сливен – Адел Бакър. В спора за златото обаче с близо десет килограма по-тежкият от него Антон Златков от „Левски“ не му тръгна борбата“, разказа Мирослав Колев. Днес треньорът ще отведе кадетите на лагер в Истанбул, където ще водят занимания заедно с надеждите от школата на „Бешикташ“.

Бронзов медал от шампионата спечели Станислав Атанасов-Каручката от другия великотърновски клуб „Радослав Великов – Михаил Ганев“. По думите на треньора му Лако Лаков, за четвърта поредна година младокът е медалист от шампионата на страната.

Анатоли Христов от „Дан Колов“ (Елена) е пети до 84 килограма.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.