8 четения

Прокуратурата в Горна Оряховица внесе в съда 5 обвинителни акта срещу двама ало измамници

Районната прокуратура в Горна Оряховица е внесла в съда общо 5 обвинителни акта срещу телефонните измамници Паруш Златев и Златка Димитрова. Те ще отговарят пред Темида за това, че в периода от 20 до 24 февруари 2016 г. в железничарския град при условията на продължавано престъпление след предварителен сговор двамата ощетили възрастни хора с различни суми. Сред потърпевшите са и Димитра Ковачева, Атанаска Георгиева и Вера Митева, които били измамени с общо 100 лв.

Мошениците подлъгали Димитра Ковачева, че трябва да закупи ваучери за съученика си Филип, като с това й причинили имотна вреда за сумата от 50 лева. Четири дни по-късно пък се опитали да „ужилят“ Атанаска Георгиева, като й казали, че следва да плати 2500 лв. за колет, съдържащ пари и документи от Атина, изпратен от братовчед й Георги. Злосторниците обаче не успели да измъкнат нито лев от горнооряховчанката.

Същия ден обаче Златка и Паруш попаднали на Вера Митева и я завлекли с 50 лв. под претекст, че трябва да купи ваучери за братовчед си Стойне Иванов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!