52 четения

“СМЪРТТА НА КОТКАТА “, черна комедия от Мартин Макдона

На 16.януари. 2017 година / понеделник / от 19.00 часа в читалище „Надежда“ гр. Велико Търново, драматичен театър „Сава Огнянов“ гр. Русе представя постановката на Асен Блатечки,СМЪРТТА НА КОТКАТА , черна комедия от Мартин Макдона.

КАСА: ул. Асен Златаров № 5 / срещу бариерата на служебния паркинг на театъра /
Цени на билетите: 10, 12 и 14 лева. Информация и заявки: 0886770511

Действащи лица и изпълнители: БОЙКО КРЪСТАНОВ, ЯВОР БАХАРОВ
РОБЕРТ ЯНАКИЕВ, ЙОСИФ ШАМЛИ, АЛЕКСАНДЪР САНО, ДАЙАНА МИХАЙЛОВА
ПЛАМЕН МАНАСИЕВ и ИВАЙЛО СПАСИМИРОВ.
известни от нашумелия български сериал „Под прикритие”.

Скръб по любимата черна котка, убийства, тероризъм. И всичко това, поднесено през смях и с разбиране за човешката природа. Пиесата „Смъртта на котката“ на ирландския драматург Мартин Макдона ни хвърля право в сърцето на черната комедия, където тъгата и усмивката живеят заедно.
„Не съм търсил специално пиеса, в която да става въпрос за терористични атаки. Аз много харесвам този драматург Мартин Макдона – смятам, че е съвременният Чехов.“
Какво е СМЪРТТА НА КОТКАТА
„Смъртта на котката“ е черна комедия – жанр, който категоризира пиеси, представящи с похватите на черния хумор сериозни теми: престъпления, тероризъм, убийство, насилие, гарнирани с изразните средства на комедията и сатирата. Спектакълът успешно на моменти достига територията на блестящ комедиен фарс, като успява да представи сериозността на драматургията и едновременно с това да забавлява и провокира зрителите. Сюжетът на пиесата е изтъкан от неочаквани развръзки, динамични конфликти, ярки взаимоотношения и тънък хумор. Злополука, която довежда до смъртта на котка, разплита цяло кълбо от истории и страсти, наситени с много екшън, хорор, кръв, престъпления, но и любов, доброта и искреност между героите. Театралното представление, макар и с добре прецизирана пестеливост на декора, изгражда доста плътна картина от възприятия и зрелищност на преживяванията, които държат прикован зрителя през цялото време. Спектакълът, който трае 90 минути, се гледа на един дъх, а екстремността на сюжетната линия неволно предизвикват асоциация с филмите на Тарантино.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!