7 четения

Училището за талантливи деца в Русаля търси студенти доброволци за ментори и учители

СТУДЕНТИ ДОБРОВОЛЦИ ТЪРСИ УЧИЛИЩЕТО ЗА ТАЛАНТЛИВИ ДЕЦА В РУСАЛЯ. Апелът за сътрудничество се разпространява в социалната мрежа.

„Нашето училище обявява началото на една кампания, която има за цел да предложи възможност за полагане на доброволчески труд, с което да даде отличен старт на вашата бъдеща професионална реализация. Нашето училище в момента се намира в най-критичния си период, а именно втория срок на настоящата учебна година. След обсъждане на множеството аспекти на ситуацията се обръщаме към студентите на ВТУ както пряко, така и чрез академичните структури на университета с молба за подпомагане посредством безвъзмезден доброволчески труд“, се казва в съобщението.

Екипът на училището търси студенти по педагогика и психология, философия и социални дейности, филология, млади хора, които имат изразена обществена позиция. „Идеята е те да работят с децата в школото като ментори, преподаватели и експерти на доброволни начала. Всички след това ще получат професионални препоръки според длъжността им, както и сертификати за доброволен труд. А най-добрите ще получат дори предложение за договор за следващата година“, обяснява Анимари Димитрова, мениджър на училището. И допълва, че подходящи за тази доброволческа дейност са студенти в 3 и 4 курс.

За да започнат да работят с децата, младите хора трябва да подадат мотивационно писмо. След това ще преминат разговор с психолога на училището и с екипа и ще поработят една седмица на терен, за да се уверят самите те, че това им харесва, а и за да разберат останалите педагози дали наистина могат да разчитат на студентите.

21 деца в 1, 2, 3 и 4 клас учат в момента в Русаля. Частното училище за талантливи деца отвори врати преди две години. Според новия закон за училищно и предучилищно образование то ще започне да получава средства от държавата през 2018 г.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *