7 четения

„Академик“ започва подготовка днес, разделя се с четирима от досегашните играчи

Представителният отбор на „Академик“ (Свищов) ще започне подготовка днес, съобщи председателят на Управителния съвет на Общинския футболен клуб Борислав Замфиров. Заместник-кметът на крайдунавската община подчерта, че въпреки тежките метеорологични условия има почистен терен и играчите ще могат да подновят заниманията под ръководството на новия старши треньор Евгени Игнатов.

Като цяло досегашният състав се запазва, ще има и нови попълнения. В отбора няма да разчитат на дългогодишния капитан Иван Ганев, на Красен Каравелов, Павел Горанов и вратаря Иван Христов.

В състава се връща собственият юноша Кристиян Димитров, както й други момчета от школата, които сега са в други клубове.

На този етап няма да бъде назначаван изпълнителен директор. „Смятам да бъда по-близо до клуба и да решаваме проблемите веднага и на място. Засега няма да назначаваме изпълнителен директор, аз ще движа въпросите. По-нататък ще преценим дали е необходим технически секретар, който да подготвя документацията“, коментира Борислав Замфиров.

Както „Борба“ писа, бюджетът на клуба ще е около 150 000 лева. На сесията на Общинския съвет на 26 януари се очаква да бъде гласувана субсидията от 125 хил. лева от местната хазна. Останалите средства ще се търсят от спонсори.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!