57 четения

Календар с рисунки на свои деца направи Ресурсният център

РЕСУРСНИЯТ ЦЕНТЪР ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО НАПРАВИ КАЛЕНДАР С РИСУНКИ НА ДЕЦА СЪС СПЕЦИАЛНИ ОБРАЗОВАТЕЛНИ ПОТРЕБНОСТИ. 12 момичета и момчета, които учат в различни училища в областта, са успели да се преборят за място в календара на 2017 г.

„Рисунките на децата подбираме чрез конкурс. Комисия определя най-добрите работи на учениците, които се оказаха изключително изобретателни. Има рисунки, има картини, направени с различни материали, в това число и отпадъци“, разказва директорът на Регионалния център за подкрепа на процеса на приобщаващото образование Донка Дончева.

Шестокласникът от ОУ „Николай Райнов“ в Кесарево Осман Алиев е спечелил правото да бъде на корицата на календара. Таня Станева и Нелина Йорданова, и двете в четвърти клас в ОУ „Бачо Киро“ в Бяла черква, са нарисували най-добрата рисунка за януари. Февруари е месецът на Габриела Цанкова, десетокласничка от Хуманитарна гимназия „Св. св. Кирил и Методий“ във Велико Търново. Яна Петкова, XII клас, ПТГ „Васил Левски“ в Горна Оряховица, е нарисувала картината за март. Априлската страница е украсена от Пламена Даскалова, шестокласничка от ОУ „Христо Смирненски“ в Самоводене. Теодора Енчева, IX клас, ПГТ „Д-р Васил Берон“ във Велико Търново, е победител за май, а на летните месеци юни, юли и август са избрани рисунки на Рузие Ахмедова, V клас, ОУ “Николай Райнов“, с. Кесарево, Даниел Еросалимов, XII клас, ПТГ „Васил Левски“, Горна Оряховица, и Еролина Иванова, IV клас, ОУ „Филип Сакелариевич“ в Свищов. Рисунките за септември и октомври са на възпитаници на училището в Бяла черква – Анастасия Николова, VII клас, и Никита Горанова Иванова, IV клас. Васил Маймарев от подготвителната група в СУ „Вичо Грънчаров“ в Горна Оряховица участва с корица през ноември, а в последния месец на годината календарът предлага картина на Георги Георгиев, IV клас, ОУ „Иван Вазов“, гр. Горна Оряховица.

Календар е получило всяко дете, чиято рисунка е спечелила конкурса. Красивият календар обаче е стигнал чак до Министерството на образованието и науката, разпространява се и в училищата в областта, както и за реклама на центъра.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!