5 четения

Конкурс „Обичам природата – и аз участвам”

С проекти на стойност до 10 000 лв. могат да кандидатстват общините и кметствата в Националната кампания „За чиста околна среда” на тема „Обичам природата – и аз участвам“. Инициативата се провежда за поредна година от Министерство на околната среда и водите и Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда (ПУДООС). В конкурса могат да участват общини и кметства, държавни и общински училища и детски градини, както и центрове за подкрепа на личностното развитие. Определените средства за учебните заведения са до 5000 лв. Крайният срок за подаване на документите в ПУДООС е 17 февруари за учебните заведения и 3 март за общините и кметствата.

Висока оценка ще получат предложенията, които се осъществяват с участие на децата и техните родители. При общинските проекти висока оценка ще има за проектите, свързани с почистване на замърсени площи и облагородяването им, създаване на зони за отдих, ремонт на стари площадки.

Няма да бъдат класирани проекти на заявители, получили финансиране от Националната кампания „За чиста околна среда“ през 2015 г. и 2016 г.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!