59 четения

Стефания и Здравко от Елена се венчаха напук на зимата

Нито дебелият сняг, най-малко пък зимният мраз могат да откажат двама влюбени да се врекат във вечна вярност. Стефания и Здравко избраха да се венчаят напук на зимата. За техния хубав ден обаче тя се усмихна със слънце и с цялата си прелест.

Старата Бакалова къща отвори врати за щастливото събитие и събра близки и приятели за гражданския ритуал на младите. Тяхната сватба е втората за месец януари, което като начало си е добро предзнаменование за годината.

Стефания и Здравко Златеви са все чеда на Балкана – тя от Врачанския, а той от Еленския. Запознали се във Варна, поживели и поработили там, но вдигнали котва от морето. Избрали да пуснат корени в родния град на младоженеца.

На празника на еленския бут тази есен, като млада невеста във възстановката „Гурбетчиите се завръщат“, еленският кмет ориса символично Стефания и пожела тя да стане я писар, я даскал в балканското градче. От Нова година тя се труди за приходите в общинския бюджет, но май скоро ще й се отвори работа като юрисконсулт в общината, за каквато е учила. Съпругът е на не по-малко отговорна длъжност – разследващ полицай в Районното управление на МВР в Елена.

Новото семейство е добър пример за завръщането на млади хора в малкия град и дано те стават все повече.

Мария СИМЕОНОВА

Сн. Петър КРУСЕВ

Един коментар за “Стефания и Здравко от Елена се венчаха напук на зимата

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!