Спорт

Заради нередовен състезател присъдиха служебна победа на зимния турнир по футбол

Бившият етърец Николай Петров, играл за „Царско село“ през есента, във вторник вкара гола за „Илстрой“ (Раданово)

Спортно-техническата комисия към Зоналния съвет на БФС във Велико Търново отнема три точки от актива на „Илстрой“ (Раданово) и ги присъжда на „Интернационал“ (Елена), съобщи секретарят на институцията Игор Бакьов. Двата отбора участват в зимния турнир по футбол във В. Търново. Във вторник в мач от група „Д“ тимът на „Илстрой“ успя да пречупи с 2:1 „Интернационал“, но сега е присъдена служебна победа на еленчани с 3:0. Причина за решението е участието в срещата на бившия етърец Николай Петров, отбелязал втория гол за „Илстрой“. Включването му е нарушение на правилата на турнира, в който нямат право да играят футболисти, картотекирани в отбори от Първа или Втора професионална лига за сезон 2016(2017 г. През есента Николай Петров е бил състезател на ФК „Царско село“ (София).

Така преди последните срещи в групата „Илстрой“ има една точка, а „Интернационал“- четири.

В сряда започнаха третите мачове в предварителните групи.

„Няма място“ и „Джулюнчани“ не успяха да си отбележат гол в група „А“ и приключиха при 0:0. „Амфора“ (Драганово) надделя с 6:3 над „Долапчиеви“. Пет гола за победителите заби Димитър Кушев, с което постави индивидуален рекорд по резултатност до момента в турнира. Веднъж се разписа и Димитър Димитров. За „Долпачиеви“ точни бяха Танер Халилов на два пъти и Йордан Димитров веднъж. Отборът на „Амфора“, който вече има седем точки и е фаворит в групата, приключи първата част с три гола актив. В началото на втората съперникът се върна за кратко в мача, довеждайки разликата до едно попадение в 27-мата минута, но след това Димитър Кушев набързо опъна на три пъти мрежата на съперника.

„Яна 1“ (Ресен) продължи уверения си път в група „Б“ и след 4:2 срещу „Ив Комерс“ вече натрупа девет точки, с които си гарантира участието в следващата фаза.

В тази среща за ресенци се отчетоха Николай Николаев (12), Цветомир Додуров (27), Венцислав Йорданов (30) и Димитър Байдаков (35). В 33-тата и 36-ата минута за „Ив Комерс“, който от две срещи има една точка, по един гол върнаха Цветан Илиев и Марин Бешев.

„Янтра 1“ (Драганово) сложи точка на вечерта с 3:1 срещу „Мастър Пик“.

Последните пет минути на първата част бяха белязани с три гола. Деян Ганев и Мартин Димитров дадоха предимство от два гола за „Янктра 1“, но Йордан Иванов намали на 1:2 и върна интригата. В 26-ата минута Деян Бораджиев фиксира окончателното 3:1, с което „Янтра 1“ извоюва първите си три точки в турнира.

Тази вечер са срещите:

17, 00 ч. „Ресторанти Щастливеца“ – „Интернационал“

18,00 ч. „Илстрой“ – „Бока Хуниорс“

19, 00 ч. „Берк Ес“ – „Евролукс“

20,00 ч. „Хуни“ – „Тера-Трак“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *