12 четения

Момченцето с измръзнали крачета вече е в „Пирогов“

Вчера сутринта 6-годишното момченце, прието с измръзнали крачета в търновската болница, бе транспортирано до УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов” в столицата. Детето е заминало заедно с приемната си майка. Постъпването му в университетската болница стана след консултация по телефона с доц. Мая Аргирова, национален консултант и началник на отделение по изгаряния и пластична хирургия за деца в „Пирогов”. По нейна преценка детето е прието в лечебното заведение заради тежкото измръзване.

„Има леко подобрение в състоянието на детето, но все още не е отминала опасността от ампутация на някои от пръстчетата”, обясни д-р Божидар Ангелов – началник на Първа хирургия в МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов” във Велико Търново.

Момченцето, което е от приемно семейство, бе доведено от Долна Липница в понеделник вечерта в търновската болница от майката. След прегледа веднага е настанено в Първа хирургия, където го лекуваха със специални превръзки. Засегнати са и двете му крачета, като майката така и не дава точно обяснение на социалните работници как се е стигнало до тежкото измръзване. Междувременно второто дете – 4-годишно момиченце, настанено при нея, е сестричка на пострадалото дете. Със заповед то бе настанено в друго приемно семейство, докато братчето е в болница.

Жената, на която са поверени двете деца, е приемен родител от три години. Преди това се е грижила за две момченца, а след това за две сестри. Момченцето и неговата сестра са третата двойка деца, за които се е грижила, обясниха от социалната служба в Павликени.

В. ВАЛЕНТИНОВА

Един коментар за “Момченцето с измръзнали крачета вече е в „Пирогов“

  • 20.01.2017 в 16:40
    Permalink

    В тази 1-ва Хирургия имало и болни които поемат в различна посока от Беляковец …

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *