7 четения

Награда от Театър ВЕСЕЛ очаква хилядния зрител на спектакъла „Супер д-р Димитров“

В съботния афиш на Куклен театър ВЕСЕЛ, на 21 януари от 11.00 часа в читалище „Искра” във Велико Търново, отново ще гостуват театралите от Държавен куклен театър – Търговище. „Супер д-р Димитров или приказка за мръсните ръце“ е най-новото заглавие в репертоара на търговищките кукленици.

Зрителят, който ще закупи поредния билет №1000, ще получи награда – десет безплатни билета за спектакли от съботния афиш на Театър ВЕСЕЛ. И тази събота по традиция ще бъде изтеглено името на късметлията, който ще получи пет безплатни билета.

Постановката на „Супер д-р Димитров или приказка за мръсните ръце“ е дело на Мая и Митко Димитрови, сценографията и куклите – на Валентина Германова, а музиката – на Петко Манчев. В спектакъла участват чаровните актьори от младото попълнение на трупата на театъра Моника Угренова и Димитър Караиванов. След успешната премиера на „Супер д-р Димитров или приказка за мръсните ръце“, театралите печелят все повече почитатели. Актьорите Моника Угренова и Димитър Караиванов прилагат превантивно едно от най-добрите лечения за всички болести – „смехотерапията“.

1 netИзключителната актьорска игра, съчетана със страхотния хумор в спектакъла, превръщат постановката в театрален празник. Супер д-р Димитров е винаги готов с решение. Невероятно точни са неговите диагнози, когато малката Ани и майка й го потърсят за помощ. А какво се случва, когато Супер д-р Димитров подарява на малкото момиченце суперочила?… Изненада! Спектакълът е истински пример как чрез изразните средства на кукленото изкуство театърът може – без дидактика! – да учи и да възпитава. Въздействаща музика, оригинални диалози, атрактивна сценография…

Проектът за съботните спектакли за семейна публика на Куклен театър ВЕСЕЛ се реализира с любезната подкрепа на Община Велико Търново.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!