11 четения

Старата столица получава първите 15,2 млн. лв. по ОП „Региони в растеж”

ПЪРВИТЕ 15,2 МЛН. ЛВ. БЕЗВЪЗМЕЗДНА ФИНАНСОВА ПОМОЩ ПО ОПЕРАТИВНА ПРОГРАМА „РЕГИОНИ В РАСТЕЖ” 2014 – 2020 г. ще получи община Велико Търново. Договорите с Управляващия орган по три от новите проекти бяха подписания от кмета Даниел Панов в края на миналата седмица. От местната администрация увериха, че в рамките на месец предстои обявяването на обществените поръчки за избор на изпълнители за обектите по три проекта. Срокът за реализация на дейностите е 30 месеца от парафирането на контрактите.

Трите проекта са част от одобрената инвестиционна програма на кметството по тази оперативна програма. Те са включени и в интегрирания план за градско възстановяване и развитие.

Първият проект „Привлекателна и съхранена автентична градска среда на град Велико Търново” предвижда благоустрояване на над 40 улици и площади в старата градска част и запазване на автентичния им вид. Така историческата част на старата столица ще стане още по-атрактивна и достъпна за жителите и туристите. Общата стойност на проекта е 11 млн. лв., от които 9,7 млн. лв. за строително-монтажни работи.

Проектът „Подобряване на бизнес средата в Западна индустриална зона” е на обща стойност 2 млн. лв., а неговата цел е трайно да подобри бизнес средата и да превърне Западната промишлена зона в атрактивна за инвестиции.

Третият проект „Изграждане на Кризисен център за лица” е на стойност 2,1 млн. лв. Предвижда се създаване на комплекс от социални услуги за лица, пострадали от насилие, трафик или друга форма на експлоатация.

Кризисният център ще е с капацитет от 30 места и ще бъде разположен в две сгради.

Елена ЧАМУРКОВА

2 коментара за “Старата столица получава първите 15,2 млн. лв. по ОП „Региони в растеж”

 • 23.01.2017 в 12:41
  Permalink

  Приказки, приказки. Предлагам на кмета да се разходи по улиците в кв. Бузлуджа. Прекрасни са. Не са минавали въобще снегорини .новия сняг е затрупал ледената основа и е толкова хлъзгаво та се чудя как още не са препълнени травматологията и ортопедията. Трудно се изгазва натрупания и непочистен сняг.

  Отговор
 • 23.01.2017 в 18:18
  Permalink

  Само приказки. Едва ли улиците ще оправят. Едва ли ще стигнат до улицта Цар Иван Асен Втори, в Асеновата махала, която е пълен срам. За това „свещено“ място тя е кощунство. Само дразните читателите с подобни празни приказки. Тая статия вече я четохме. Преди колко време? Пишете, когато нещата са свършени и то професионално свършени. А то сега обществени поръчки …

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *