135 четения

Зонтианки орисаха първото бебе на 2017-а във В. Търново

ЗА 12-А ПОРЕДНА ГОДИНА ДАМИТЕ ОТ „ЗОНТА КЛУБ“, ВЕЛИКО ТЪРНОВО, ОРИСАХА ПЪРВОТО БЕБЕ ЗА 2017 Г. Малкият Теодор, който проплака в 7,25 часа на 1 януари 2017 г. в МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“, получи от своите орисници сребърен комплект монети и активна гимнастика. Подаръците бяха връчени по време на празника в акушеро-гинекологичното отделение в Деня на родилната помощ – 21 януари, по-известен като Бабинден. Момченцето се появи на бял свят с тегло 3700 грама и 51 см. Той е второто дете в семейството на Надя и Тихомир, които са от Велико Търново. Двамата имат още един син Габриел, който е на 5 години и половина. „Пожелаваме на Теодор да расте здрав, весел и горд за това, че е роден във Велико Търново“, заяви Анелия Вълева – президент на Зонта клуб.

Ръцете на доц. д-р Светлозар Стойков бяха ритуално измити с наричане за здраве и повече бебета.
Ръцете на доц. д-р Светлозар Стойков бяха ритуално измити с наричане за здраве и повече бебета.

И както повелява традицията на Бабинден, ръцете на доц. д-р Светлозар Стойков бяха ритуално измити с наричане за здраве и повече бебета.

58 са новородените, проплакали в болницата до 20 януари, отчете началникът на АГ отделението. Само в петък в болницата са се появили на бял свят 9 бебета, две от които са двойка близначета и са момиченца.

„За мен е огромно удоволствие да ви приветствам на Бабинден и да ви благодаря за това, че поехте предизвикателството, което бе отправено към вас и към доц. Стойков, който повярва, че всичко това може да се случи в една провинциална болница. Пожелавам на всички вас да сте здрави, щастливи и удовлетворени от това, което правите”, заяви директорът на болницата д-р Стефан Филев.

МАРИЯ ХРИСТОВА СТАНА АКУШЕРКА НА ГОДИНАТА ЗА 2016-А. Призът й бе връчен от Мима Митева – председател на организацията на специалистите по здравни грижи във Велико Търново. Мария Христова е с 32-годишен стаж като акушерка, като по-голямата част е бил в родилното отделение в Елена.

bebe orisvane (3)Общо 1083 бебета се появиха на бял свят в търновската болница през 2016 г. За сравнение през 2015 г. са били 665 и 588 през 2014 г.

Празникът завърши с поздрав към всички присъстващи, поднесен от талантите от танцов клуб „Търновград“ с художествен ръководител Бонка Бонева.

Сн. Светослав СТЕФАНОВ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!