Консумацията на червени люти чушки допринася за намаляване на смъртността

Учени от университета на Върмонт установиха, че консумацията на червени люти чушки може да намали смъртността, съобщи ЮПИ.
Било констатирано 13-процентно намаляване на общата смъртност, особено вследствие на инфаркт и инсулт у хората, които редовно похапват червени люти чушки.
Предишно изследване от 2015 г. в Китай бе фокусирало вниманието върху консумацията на червени люти чушки и връзката й с намаляването на смъртността.
За настоящото изследване учените ползвали данни за повече от 16 000 американци на над 23-годишна възраст. Резултатите показали, че хората, които консумират червени люти чушки, е по-вероятно да са млади бели мъже, които са женени, пушат цигари, пият алкохол, ядат повече зеленчуци и месо, имат по-ниско ниво на добрия холестерол, по-малки доходи и са с по-нисък образователен ценз.
Състоянието на участниците било следено средно 18,9 години, като било взето под внимание нивото на смъртността и причините за нея. Учените са на мнение, че причината за здравните ползи от консумацията на червени люти чушки може да е свързана с една от основните им съставки капсаицин, за която е известно, че предотвратява затлъстяване, регулира притока на кръв в сърцето и притежава противомикробни свойства.
Резултатите от изследването са публикувани в PLoS ONE.

Източник: БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *