90 четения

Кучета разкъсаха възрастна жена в Козловец

Кучета убийци нападнаха и разкъсаха баба в свищовското село Козловец. Трагичният инцидент станал на 19 януари около 17,00 ч. Следобед 80-годишната баба Гина Боярова излязла в центъра на селото да си разплати сметките. Жената живеела в края на селото. На връщане неин съсед предложил да я откара с автомобила си, но тя отказала. Когато приближила към дома си, старицата ненадейно била връхлетяна от три псета. Кучетата заобградили старицата от три страни, повалили я на земята и се нахвърлили върху нея. Според разкази на хора от Козловец гледката била ужасяваща. Кръвожадните псета ръфали викащата за помощ бабичка, докато накрая прекъснали сънната й артерия и тя издъхнала. Съсед и неговият 12-годишен син опитали да се притекат на помощ, но не успели да прогонят настървените животни. Чак след като разкъсали жената, те избягали. Минути след като старицата издъхнала, на мястото пристигнала полиция и служители от общинския кучкарник в Свищов.

Пред органите на реда стопанинът на кучетата убийци Петър Кенаров обяснил, че животните били вързани и не знае как са успели да си измъкнат главите от каишките и да излязат навън на улицата. Според други хора от селото обаче това се случвало доста често. Хората разказаха, че през лятото било обичайна гледка псетата на Кенаров да лежат на улицата пред входната врата на дома му. Жители на Козловец смятат също, че животните са озверели и са станали агресивни, защото не са били хранени както трябва. Всъщност в основата на акцията било най-едрото от

Кметът на Козловец Борис Велев няколко пъти е подавал сигнали до общинския кучкарник за множеството псета в селото.
Кметът на Козловец Борис Велев няколко пъти е подавал сигнали до общинския кучкарник за множеството псета в селото.

кучетата, кръстоска с питбул, което първо се нахвърлило върху възрастната жена и я захапало за крака.

Ден след трагичния инцидент, в петък, две от кучетата убийци бяха приспани и заловени от служители на общинския кучкарник в Свищов, където най-вероятно ще бъдат умъртвени като агресивни и опасни. Районната прокуратура в Свищов пък е разпоредила проверка, свързана с предприетите мерки срещу бездомните животни в селото. По случая е образувано досъдебно производство срещу собственика на кучетата за неполагане на достатъчно грижи за тях. Предвиденото в закона наказание за това престъпление е до 5 години затвор и глоба до 10 хил. лв.

Хора от Козловец разказват, че рано или късно подобно нещо е щяло да се случи в селото им, където имало много бездомни кучета. Кметът на Козловец Борис Велев също потвърди думите им, като обясни, че досега неведнъж е търсил съдействието на Община Свищов за настаняване на бездомни кучета в градския кучкарник. Проблемът обаче е, че след като там псетата бъдат кастрирани и обезпаразитени, отново се пускат навън. Кметът разказа, че преди време бездомни кучета нападнали дори стадо овце във външна заградена кошара и зловещо ги нахапали.

Иван ГЕОРГИЕВ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!