51 четения

Подаръци зарадваха екипа на родилното отделение в Г. Оряховица

С цветя и подаръци общинското ръководство зарадва екипа на родилното отделение на МБАЛ „Св. Иван Рилски” в Горна Оряховица по повод Бабинден. Специално внимание бе отделено на последното родено бебе в отделението. Малчуганът е роден нормално, с тегло 3600 грама и 52 см. Майката – 27-годишната Веселина Маринова от Павликени, бе избрала за своя син името Михаил. „Много харесвам това име, пък и д-р Михаил Милатович ръководеше моето раждане, затова реших и детето ми да се казва така. Освен това по този начин уважавам имената и на двамата дядовци“, сподели младата майка, за която това е първа рожба. Тя получи от заместник-кмета Йорданка Кушева цветя и подарък за малкия Михаил.

По стара традиция с хавлиена кърпа и сапун бе дарена старшата акушерка Снежана Белчева. Завеждащият АГ отделението д-р Михаил Милатович получи поздравителен адрес от името на кмета инж. Добромир Добрев. Голяма торта и погача подари ръководството на общината на целия екип на отделението.

21 бебета са проплакали от началото на годината в горнооряховското родилно отделение. През 2016 г. ражданията са общо 372, има и две двойки близнаци.

Сн. Община Горна Оряховица

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *