10 четения

След публикация на „Борба“. Предлагат дом и храна на премръзналия Румен

След публикацията на в. „Борба” за Румен Илиев, прекарал близо месец на студа и хранил се само със сняг, десетки граждани изразиха желание да му помогнат. Само за два дни над 4600 онлайн читатели се запознаха със съдбата на 51-годишния мъж, на когото предстои ампутация на пръстите на краката. Във форума на „Борба” една от читателките – Маргарита Начева, споделя: „Имам къща, в която мога да го пусна да живее, стига да не е алкохолик. Мога веднъж на ден и храна да му давам”. Друга читателка, Атанаска Петрова, пък предлага за нуждаещия се вила с всички удобства.

Своята помощ предлага и Маринела Арабаджиева. А ето какво пише в поста си Милена Велева: „Много съжалявам за този човек, който все още е млад и може да работи, но няма къде. Питам се къде са социалните, къде е кметът на това село, къде е държавата, че да допуска такава жестокост. Сега, ако се наложи ампутация, как ще се оправи този човек, кой ще се грижи за него, как ще си изкарва прехраната. Моля ви да пишете как ще се развият нещата при него, за да намерим начин да помогнем с нещо на човека”. Подобно е писмото и на читателка, регистрирала се с името Ива: „Много жалко за човечеца. Защо държавата ни допуска това, защо изобщо трябва да се случва. Хора сме все пак, не сме животни. Как мога да помогна на човека, моля ви, отговорете ми”.

За всички, които се интересуват как и с какво могат да помогнат на Румен Илиев, мъжът е настанен в отделението по хирургия на общинската болница в Г. Оряховица. Там на място той и лекарите биха могли да кажат на този етап с какво може да се помогне на човека, докато е на лечение. Към него лично могат да се обърнат и всички онези, които искат да му предложат дом за живеене и храна. Повярвайте, той ще ви бъде истински благодарен.

Иван ПЪРВАНОВ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!