5 четения

Дадоха на Велико Търново половината от сержантското училище

Първоначално общината ще използва мястото за разполагане на циркове и фестивали

ОБЩИНА ВЕЛИКО ТЪРНОВО ПОЛУЧИ БЕЗВЪЗМЕЗДНО ПОЛОВИНАТА ОТ ПУСТЕЕЩОТО И РУШАЩО СЕ СЕРЖАНТСКО УЧИЛИЩЕ, ПОТВЪРДИ КМЕТЪТ ДАНИЕЛ ПАНОВ. С постановление на Министерския съвет отпреди броени дни държавата чрез принципала – Министерство на отбраната, прехвърля два имота заедно с построените в тях сгради с обща площ от 19 дка на общината. „Искахме цялото сержантско, знаете, че имаме готов проект за фестивален и конгресен център, но засега ни предоставят само два от общо четирите имота. Ще прецизираме за какво точно ще ги използваме в този случай, но тук например могат да се разполагат гастролиращите циркове, тъй като на старото им място подготвяме строителството на парк“, разкри градоначалникът. Цялото сержантско училище е с обща площ от 47 дка. Военните обаче са предпочели да запазят голяма част от складовете за себе си. Великотърновският общински съвет даде съгласие за сключването на двустранно споразумение между общината и Министерството на отбраната. Съглашението касае безвъзмездното прехвърляне на сградите на бившето сержантско училище и прилежащите терени.

Ангажиментът на Община Велико Търново по споразумението бе да ремонтира и възстанови със средства от общинския бюджет киносалона на Военния клуб в старопрестолния град. Помещението и сградата бяха засегнати при пожар през 2014 г. Реконструкцията ще струва до 500 000 лева с ДДС, като количествено-стойностната сметка тепърва ще се прецизира съвместно от общината и Изпълнителна агенция „Военни клубове и военно-почивно дело”.

Стилян НАЙДЕНОВ

2 коментара за “Дадоха на Велико Търново половината от сержантското училище

 • 24.01.2017 в 19:48
  Permalink

  Да не стане след няколко години,Обшината не е плащала наем на някоя фирма за използването на Лада Нива и току виж се събрали 300хил.лв,пък кмета ще дари имота за да не плаща общината????? Случая Румен Рашев и гората на Картала,ако се сещате ама с нов сценарии и нови хора……..дали?

  Отговор
  • 25.01.2017 в 11:24
   Permalink

   Добро предположение :).
   Моето пък е да обявят проект за много голяма сума, да започнат да копаят, след кратко време да спрат понеже пари няма (За пример старото военно училище).
   Съответно после ще се правят проект след проект, кой от кой по хубав, дакато накрая хората загубят интерес и не се появи някои инвеститор от клас А, който ще купи земята евтино с обещания за инвестиции. Ще мине още време нищо от това няма да се изпълни, а тогавашния кмета ще каже, няма какво да направим, предната управа не е защитила интереса на гражданите (наподобяващо малко строителството на блока в ПМГ)!

   Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!