Спорт

Донков от „АП спорт“ с квота за Европейското по спортна стрелба

Самуил Донков постигна най-висок резултат при мъжете на въздушен пистолет в първия от двата старта за покриване на норматив за европейското в Марибор от 6 до 12 март. Състезателят на великотърновския клуб „АП спорт“ стреля 575 точки, съотборникът му Николай Колев е втори с 572 точки. При жените на пушка Нели Танева от „Тракия“ (Пловдив) победи с 415.8 т., втора и трета са състезателките на „АП спорт“ Виктория Иванчева и Петя Луканова съответно с 414,5 и 414,1 т. Състезатели от двата търновски клуба заемат призови места в рейтинг системата на стрелковия съюз за 2016 година. Самуил Донков и Николай Колев са първи и втори на пневматичен пистолет и свободен пистолет при мъжете. На 25 метра бърза стрелба с пистолет Николай Колев е втори, съотборникът му Кънчо Стоянов е пети. Виктория Иванчева е първа на пневматична пушка при жените, Петя Луканова е шеста.

На пневматична пушка при мъжете състезателите на „Етър 100“ Тихомир Петров и Добрин Буров са съответно втори и пети. На малокалибрена пушка, положение легнал, Петя Луканова е трета при жените, Добрин Буров е четвърти при мъжете.

Междувременно Управителният съвет на Българския стрелкови съюз определи сума от 28 000 лева за международен спортен календар за Самуил Донков и неговия треньор Александър Луканов. Стрелецът от „АП спорт“ е единственият българин при мъжете, който е покрил норматив за участие на европейско първенство в дисциплината пневматичен пистолет – 584 точки.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *