6 четения

Следят нивото на реките в Търновско заради снеготопенето

Постоянна общинска комисия във Велико Търново под ръководството на заместник кмета проф. Георги Камарашев извършва наблюдение на нивата на реките Янтра и Белица на територията на общината, както и на хидротехническите съоръжения.

Проверката е разпоредена от кмета на старата столица Даниел Панов във връзка с очакваното снеготопене.
Под наблюдение са както речните нива, така и проводимостта на речните корита и възможността за нормално оттичане на очакваните относително по-високи води на реките.

Изготвени и изпратени са писма до всички кметове и кметски наместици на територията на Община Велико Търново, както и до наемателите и арендаторите на общински язовири. Дадени са необходимите указания, както за предприемане на необходимите превантивни мерки, така и за редовно следене на водните нива по време на снеготопенето.

С оглед на метеорологичните прогнози очакванията са в близките дни и седмици снеготопенето да е постепенно и не много интензивно, поради неособено високите температури.

След предприетите мерки за почистване на речните корита в критични участъци и проверка на всички язовири от общинската управа смятат, че въпреки временно повишаване на водните нива, те няма да предизвикат проблеми.

Източник: trud.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!