33 четения

Атракция: чапли, корморани и диви патици в Янтра

НЕОБИЧАЙНА ГЛЕДКА ЕЖЕДНЕВНО ПРИВЛИЧА ДЕСЕТКИ КРАЙ БРЕГОВЕТЕ НА ЯНТРА ВЪВ ВЕЛИКОТЪРНОВСКИЯ КВАРТАЛ „ЧОЛАКОВЦИ“. Чапли, корморани и диви патици са намерили убежище в района на въжения мост. Красивите птици са истинска атракция, досега никога не са идвали тук, разказват местните. Пернатите се разхождат по леда в замръзналата река и използват малкото достъпни до водата участъци, за да търсят храна. Според запознати присъствието им подсказва, че реката е чиста, за разлика от преди. Най-радостни от птичето разнообразие са децата, които даже им носят храна и им я хвърлят през моста.

СПОРЕД ОЧЕВИДЦИ ОБАЧЕ ОТСКОРО ЗЛОСТОРНИЦИ СТРЕЛЯЛИ ПО ПТИЦИТЕ С ВЪЗДУШНИ ПУШКИ. Посегателствата върху красивите чапли, корморани и диви патици предизвика вълна от недоволство в социалните мрежи и чолаковчани настояват за засилено полицейско присъствие в района, за да се спрат стрелците.

С. МАРИНОВ

Сн. Д. Христова

3 коментара за “Атракция: чапли, корморани и диви патици в Янтра

 • 25.01.2017 в 13:09
  Permalink

  От красивите корморани полза няма никаква, напротив – унищожават повече риба и от бракониерите. Най-вероятно тези които ги стрелят са рибари, надяващи се по този начин да изгонят вредителите.

  Отговор
 • 26.01.2017 в 8:05
  Permalink

  Радвам се,че е отразено в местната преса! Журналист от вестника ме попита в социалната мрежа на лични съобщения дали може да ползва моя снимка и аз веднага се съгласих. Не е коректно да стои надпис „Сн. Светослав СТЕФАНОВ „. Тази и други мои снимки могат да се видят тук: https://www.facebook.com/photo.php?fbid=356639458055839&set=pcb.1634092443566290&type=3&theater в групата „Гласът на Велико Търново“ във Фейсбук.

  Отговор
 • 26.01.2017 в 10:01
  Permalink

  Благодаря за корекцията.

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!