3 четения

Великотърновските депутати от ГЕРБ Евгени Стоев и Клавдия Ганчева: „БСП лъже за проблеми с програмите, парите от ЕС следват резултати, а не думи“

„СИСТЕМАТА НА ЕВРОПЕЙСКОТО ФИНАНСИРАНЕ У НАС Е В ОТЛИЧНО СЪСТОЯНИЕ!“ За това бяха категорични търновските народни представители от ГЕРБ Евгени Стоев и Клавдия Ганчева, които вчера коментираха пред журналисти позицията на БСП по темата. Депутатите от ГЕРБ припомниха, че спрени европейски програми няма, а ако имаше какъвто и да е проблем с тях, Еврокомисията щеше да реагира, а не да чака БСП да дойде на власт и тогава да налага санкции, каквито внушения правели социалистите.

Парите бяха спрени през 2014 г., когато страната ни се управляваше от БСП, припомниха Стоев и Ганчева. По думите им плащанията бяха възстановени само месец след като дойде кабинетът на Бойко Борисов и страната ни демонстрира воля да поправи грешките на предходните управници.

„Парите от ЕС следват резултати, а не думи. Затова традиционно БСП не може да ги управлява. В същото време Европа вярва на ГЕРБ, защото вече се знае какво може правителството на премиера Бойко Борисов и ясно се вижда какво постига България. Ако обаче утре не се работи все така здраво и честно, може наистина да има проблем. У нас може и да има някой, който да повярва на лъжите, но в Европа място за пазарлъци и обвинения няма. Или работиш и ти помагат, или лъжеш и те санкционират“, коментира Стоев.

Той бе категоричен, че е откровена лъжа твърдението на БСП, че страната ни е изправена пред опасността да бъде спряно финансирането конкретно по ОП „Околна среда“.

„Тази програма е много важна за общините, затова ръководството на „червените“ плаши хората, като се опитва отрано да оправдае невежеството на БСП и резултатите от него. Само че няма как днес някой да е виновен за нещо, което друг утре ще сбърка“, коментира депутатът от ГЕРБ. По думите му еврофондовете са една от големите сили на ГЕРБ, докато БСП не може да покаже резултати. Статистиката сочи под 1% изплатени средства в средата на 2009 г., когато ГЕРБ пое управлението, и над 7.5% в момента, като настоящият резултат е значително по-добър от средноевропейския.

България вече е сключила договори за 36%, или повече от 1/3 от всичко, което имаме до края на 2020 г. В Европа всички държави взети заедно са успели да се договорят за едва 17% от общия бюджет. Дори и служебното правителство да не договори или разплати нито лев в следващите 2 месеца, страната ни пак ще е сред отличниците в Европа. Лъжата очевидно е начин за спасение на слабия, коментираха още депутатите от ГЕРБ.

Инж. Ганчева бе категорична, че сегашните обещания на БСП в социалната сфера са като предишните им за 250 000 нови работни места.

Правителството на Бойко Борисов е гарантирало средства, за да може от 1 юли тази година всички пенсии у нас да се увеличат с 2.4%, съобщи тя и припомни, че в сравнение с 2013 г. средната пенсия у нас е нараснала с 16%.

„Вдигаме пенсиите, но и намаляваме дефицита на държавата, а това гарантира стабилност“, коментира Ганчева. Благодарение на осигурените повече приходи в хазната за всяка Коледа и Великден кабинетът на Борисов е подкрепял хората с най-ниски пенсии. По думите й нереално е говоренето на БСП, че ще преизчислят пенсиите, което щяло до доведе до 20% увеличение на най-ниските пари за старост. Подобно нещо може да стане, но за сметка на много по-високи данъци и осигуровки, категорична бе народната представителка от ГЕРБ. Тя припомни още, че преди парламентарните избори през 2013 г. БСП обеща 250 000 нови работни места. Вместо това по времето на Орешарски се създаваха 5000 безработни всеки месец.

В момента безработицата е на най-ниските си нива за последните 8 години, а през миналата година работа са започнали над 210 000 българи. От тази година е въведена и още една мярка за безработните – държавата ще им плаща част от разходите в продължение на година, ако си намерят работа на повече от 50 км от дома.

„За всичко, което обещават БСП в социалната сфера, ще са необходими над 3 млрд. лв. годишно. За един цял мандат това са 12 милиарда. Защо не получаваме обяснения откъде ще дойдат тези пари“, попита още Клавдия Ганчева.

Елена ЧАМУРКОВА

Един коментар за “Великотърновските депутати от ГЕРБ Евгени Стоев и Клавдия Ганчева: „БСП лъже за проблеми с програмите, парите от ЕС следват резултати, а не думи“

 • 25.01.2017 в 13:39
  Permalink

  1.“Парите бяха спрени през 2014 г., когато страната ни се управляваше от БСП, припомниха Стоев и Ганчева. По думите им плащанията бяха възстановени само месец след като дойде кабинетът на Бойко Борисов “
  Това говори много добре как се отпускат парите от ЕС. Когато управляващите в България са от Народната партия, която управлява ЕС парици има. Когато дойде опозицията-пари няма. Е, това е демокрацията. Поне си признават.
  2. ГЕРБ повишавали пенсиите. Как не ги е срам. Цинизмът им няма граници. Пенсиите на моите белгийски роднини общо са над 5000 евро. Обикалят света и балнеолечебниците, а са обикновени хора.Кога ще ги стигнем? 20 пъти по-малки пенсии получаваме.
  3.“Подобно нещо може да стане, но за сметка на много по-високи данъци и осигуровки, категорична бе народната представителка от ГЕРБ.“
  Това е поредната лъжа. Нима хората в Белгия плащат огромни данъци. Плащат корпорациите.
  4. „Безработицата намаляла“ казват герберите. Отново демагогия за глупаци. Ами 2000000 гастарбайтери безработни ли са у нас? Те не ги броят. Ако всички работещи се изнесат в чужбина безработицата ще е нула-мечтата на Борисов. Но пък ще пращат парици.

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!