50 четения

Два бронзови медала за борбата в Стражица

Два бронзови медала от Държавното лично първенство по борба за момичета, кадетки и девойки спечели новоучреденият миналата година клуб „Румен Павлов“ в Стражица, съобщи треньорът Александър Петков. Общо 190 състезателки премериха сили на тепиха в спортна зала „Никола Петров”. Най-многолюдно беше при момичетата (6 – 8 клас) – 79 състезателки на 29 клуба. Кадетките бяха 69, а девойките – 40.

В категория до 44 килограма при девойките Даниела Колево тушира в схватка за третото място Алберта Спасова от „Самоков 2012“.

При кадетките Станимира Василева до 56 кг загатна в първата си среща за своя потенциал, но след като поведе с 4:0 точки с ефектно хвърляне от суплес срещу Теодора Василева от Бургас, загуби от по-опитната си съперничка. Впоследствие бургазлийката стигна финал и изведе Станимира до репешаж и схватка за бронза. В нея Василева се наложи убедително над Теодора Милкова и стъпи на почетната стълбичка.

До 65 килограма при кадетките Велислава Георгиева, която бе подготвена отлично, започна амбициозно срещата с Никол Ангелова от Кюстендил, но получи травма в дясното рамо и въпреки че опита да остане на тепиха въпреки болката, бе спряна с лекарска забрана. Това й отреди пето място.

И трите състезателки от клуба са ученички в СУ „Ангел Каралийчев“ в Стражица и участват в проекта „Твоят час“, по който тренировките по свободна борба са водени от заслужилия треньор Александър Петков.

Веднага след шампионата момичетата, техният наставник и президентът на клуба Димитър Рашков бяха приети от кмета на Община Стражица змс Румен Павлов и председателя на местния парламент Илиян Маринов.

Клуб „Румен Павлов“ започна дейността си от средата на септември 2016 г. В момента в него тренират борба над 80 души от различни възрасти, разделени в пет групи.

Снимка: Николай Христов

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!