6 четения

17 огнеборци спасиха Самоводската чаршия от изпепеляване след пожар в къща на два етажа

74-годишната баба Венка и останалите обитатели бяха изведени живи и здрави

17 ОГНЕБОРЦИ С 4 АВТОМОБИЛА БЛИЗО ШЕСТ ЧАСА СПАСЯВАХА ВЧЕРА САМОВОДСКАТА ЧАРШИЯ ОТ ОГНЕН АД и накрая успяха да овладеят обстановката без пострадали и жертви. Сигнал на тел. 112 бе подаден в 6,40 от съсед, който видял огън на покрива на двуетажна къща на ул. „Георги Сава Раковски“ 25. Накачените стари къщи на Самоводската чаршия имат обаче реално по два адреса и до тях може да се стигне трудно, от две улици.

„За щастие, пожарът във въпросната къща е тръгнал от покрива, който бе на удобно място и там вложихме всички усилия на операцията. Преди това обаче се наложи буквално да избутаме с ръце поне 4 леки коли, които бяха паркирани на чаршията, за да минат нашите автомобили“, споделиха спасители.

ВЪВ ВЪПРОСНАТА КЪЩА С ДВАМА СОБСТВЕНИЦИ НА ДВЕ НИВА И НА ДВЕ УЛИЦИ ЖИВЕЯТ ДВЕ СЕМЕЙСТВА И 74-ГОДИШНАТА БАБА ВЕНКА. Всички обитатели са били изведени невредими, а старицата е била пренесена от пожарникарите на ръце по време на огнената стихия. Заради бързите и рисковани действия на търновските пожарникари по време на пожара са изгорели само около 120 кв. м покрив от къщата и са спасени всички съседни имоти на Самоводската чаршия. Вероятната причина за поредната драма посред зима е непочистен или необезопасен комин или проблем с печка на твърдо гориво. До обяд вчера пожарникарите наблюдаваха мястото на инцидента, за да могат при необходимост да предприемат последващи действия за обезопасяване.

Нели СУКОВА

Сн. Светослав СТЕФАНОВ

3 коментара за “17 огнеборци спасиха Самоводската чаршия от изпепеляване след пожар в къща на два етажа

 • 25.01.2017 в 13:41
  Permalink

  Ами ако си чистят комините всяка година ,да такива ситуации да заплашат цял квартал няма да се стига.

  Отговор
 • 25.01.2017 в 15:41
  Permalink

  Статията е написана изключително непрофесионално!

  Отговор
 • 25.01.2017 в 20:39
  Permalink

  Поздравления и благодарности на огнеборците!

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!