81 четения

Проверка по сигнал в редакцията. Цял блок зъзне с парно на 12 градуса при минусови температури и солени сметки

Шефът на „Топлофикация ВТ“ Венцислав Димитров:

„Проблемът е във вътрешната инсталация на кооперацията“

ЦЯЛ БЛОК НА УЛ. „ОБОРИЩЕ 8 ВХ. „Г“ ВЪВ В. ТЪРНОВО ЗЪЗНЕ С ПАРНО на 12 – 14 градуса при минусови температури отвън и солени сметки за потреблението, алармира в редакцията 72-годишната бивша счетоводителка в търновската община Денка Цветанова.

„Тук сме се превърнали в ескимоси, стоим в апартаментите с по няколко пуловера, жилетки, терлици и с духалки, а в същото време за парно плащаме солени сметки.“ Така ни посрещнаха обитатели на въпросната кооперация в областния град. Стайният термометър, който жената държеше в ръка, показваше 14 градуса. В същото време тя е клиент на теца от поне 36 години, или от създаването на държавното парно във В. Търново.

„Досега подобен проблем не сме имали. От Нова година обаче има проблем след спиране на тока. В стаите е между 12 – 14 градуса, а лирата ни, за която плащаме 25 лв., е напълно студена. Няколко пъти съм се обаждала лично на телефоните на техническата служба в топлофикацията и те си записват проблема, но не са идвали у дома. Не знам дали налягането е ниско, или е нещо друго. Друга година, като се обадя за проблем, идват, но сега не реагират и заради това се обадих във вестника“, започна своя разказ Денка Цветанова.

В БЛОКА ЖИВЕЯТ ОКОЛО 100 СЕМЕЙСТВА. ТОЛКОВА Е И СЪОТВЕТНАТА АБОНАТНА СТАНЦИЯ, която е от три входа и половина. Домоуправител е Роза Кръстева, която е на 69 г., бивша учителка. Тя също казва, че в големите студове тази година парното е по-слабо и според нея проблемът е в първоначалното му пускане от дружеството. Самата тя не се е обаждала за помощ, но ходи в дома си с пуловери, шуби и дебели терлици. На третия етаж в същия блок намерихме Пенка Христова, при която бяха дошли на гости внуците й, а единият, на 4 г., спеше. Радиаторът бе само топъл и жената бе пуснала в хола духалка, за да има поне 20 градуса.

ЗАСЕГА И ТРИТЕ НАШИ ЧИТАТЕЛКИ ПЛАЩАТ ПО ОКОЛО 80 ЛВ. ЗА ПАРНО, НО СЕ НАДЯВАТ на солена сметка за януари заради проблема. „Ние имаме права само на длъжници, но не и на потърпевши. Като се свържем с фирмата, те ни казват, че имат правомощия до абонатната, а после сме ние, собствениците на жилищата“, сподели друг обитател в блока.

ДОСТА ВРЕМЕ ЗВЪНИХМЕ НА ТЕЛЕФОНИТЕ НА ТЕХНИЧЕСКАТА СЛУЖБА В ДРУЖЕСТВОТО, НО ТАМ НЕ ВДИГНА НИКОЙ. Накрая успяхме да открием шефа на „Топлофикация ВТ“ Венцислав Димитров. Според него такива проблеми се дължат на вътрешната инсталация в сградите, която собствениците не поддържат. Той прие лично и присърце нашия сигнал и отиде при Денка Цветанова да види с очите си за какво иде реч. В крайна сметка се оказало, че дружеството си върши работата и пуска нужното налягане, но хората от абонатната не вършат своите задължения. „Защо си мислите, че за 3000 абоната трябва да знам всички проблеми. Правим всичко възможно и реагираме на всички сигнали по силите си“, каза инж. Димитров.

Нели СУКОВА

Сн. авторката

2 коментара за “Проверка по сигнал в редакцията. Цял блок зъзне с парно на 12 градуса при минусови температури и солени сметки

 • 26.01.2017 в 12:26
  Permalink

  Сто семейства сте. По двама от семейство с по един кол в ръка и директно в ТЕЦ-а. Докато не заиграй сопата управия няма в милата ни татковина.

  Отговор
 • 26.01.2017 в 12:29
  Permalink

  Че, малко ли е 14 градуса. Те какво искат по потник ли да ходят, Ще плащат, както всички плащаме

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!