5 четения

Съветници предупреждават: „Ако не вземем мерки, заради обилния сняг ни очакват наводнения“

ЗИМНОТО ПОЧИСТВАНЕ И РЕЗУЛТАТИТЕ ОТ НЕГО ДАЛЕЧ НЕ СА НАЙ-ВАЖНИЯТ ПРОБЛЕМ ЗА ВЕЛИКО ТЪРНОВО, ПРЕДУПРЕЖДАВАТ СЪС СПЕЦИАЛНО ПИСМО ДО КМЕТА ОБЩИНСКИТЕ СЪВЕТНИЦИ ИНЖ. СТОЯН ВИТАНОВ И СТЕФАН СТЕФАНОВ. Според тях тепърва ни очакват и големи наводнения заради топенето на снега, непочистените речни корита и развалените бентове на Янтра. „Язовир „Христо Смирненски“, който е над Габрово и от който винаги тръгва приливната вълна към нас, е на предела. Наша проверка показва, че и при най-малката грешка, свързана с контролираното му изпускане, ни очаква бедствие. Още не можем да се справим с щетите от наводнението преди две години, а тогава снегът бе по-малко“, смятат Стефанов и Витанов. Водоемът е на предела си и трудно би поел топящите се води.

Те настояват кметът Даниел Панов да изиска информация за водоема и случващото се около него и своевременно да информира обществеността.

ЗА УТРЕШНАТА СЕСИЯ НА ОБЩИНСКИЯ СЪВЕТ МЕСТНИТЕ ПАРЛАМЕНТАРИСТИ СА ВНЕСЛИ И СПЕЦИАЛНО ПИТАНЕ ПО АКТУАЛНАТА ТЕМА. „Не критикуваме кмета, напротив – искаме да предпазим всички, а смятаме, че проблемът се неглижира и подценява просто заради това, че зимното почистване е на дневен ред“, категоричен е Витанов.

Двамата настояват кметовете на Велико Търново и Габрово да влязат в контакт и да имат крайната дума за всяко контролирано изпускане на язовир „Стамболийски“ и да алармират хората за това.

С. МАРИНОВ

Един коментар за “Съветници предупреждават: „Ако не вземем мерки, заради обилния сняг ни очакват наводнения“

  • 25.01.2017 в 13:42
    Permalink

    По-добре е съветниците вкупом да се поразходят пеша в Бузлуджа. Да видят че тук снегорин не е влизал

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!