6 четения

Френски ексцентрик ще се зазида в скала, след това ще мъти яйца

Френският ексцентрик Абраам Поаншьовал ще се зазида в продължение на една седмица в Париж в Токийския дворец, преди да започне да мъти яйца, съобщава Франс прес.
Той се прочу преди време, след както стоя две седмици във вътрешността на препарирана мечка. Роденият през 1972 година Поаншьовал планира новата си авантюра за 22 февруари. Тогава той ще се настани в малка кухина в каменен 12-тонен блок, в която ще стои в седнало положение. След това двете половини на грамадата ще бъдат съединени и той ще бъде като зазидан. От дупката приключенецът възнамерява да излезе едва седмица по-късно. Той ще диша през отверстие, а за храна ще ползва изсушено месо. Ще има на разположение и вода. За всеки случай 17-5към него ще бъде прикрепено устройство за дистанционно следене на пулса. Ще има на разположение и авариен телефон.
По време на експеримента на Поаншьовал, който по професия е скулптор, в Токийския дворец ще бъдат изложени негови пластични и живописни произведения.
След като приключи престоя му в скалата, на 29 март ексцентрикът ще започне да мъти десетина кокоши яйца – първата му инсталация с живи организми. Той ще трябва да ги грее с телесната си температура в продължение на 26 дни.

Източник: БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *