12 четения

В ОУ „Димитър Благоев“ пуснаха анкета сред деца и възрастни за слабите и силните страни на школото

МОЖЕ ЛИ УЧИЛИЩЕТО ДА ОТГОВОРИ НА МИСИЯТА СИ И СПРАВЯ ЛИ СЕ С ТОВА ДА БЪДЕ ЛИДЕР, ДОБЪР ПАРТНЬОР ЛИ Е, УЧИ ЛИ УЧЕНИЦИТЕ И ТЕХНИТЕ РОДИТЕЛИ да работят заедно по доброволчески каузи, са част от въпросите, на които трябва да отговорят няколко фокус групи в ОУ „Димитър Благоев“ във Велико Търново. Анкетата е разпространена сред случайно избрани учители, ученици, родители и партньори на школото и е част от новия проект, по който екипът е започнал вече да работи.

Проектът се нарича „Училището като център на общността“ и средствата по него осигурява Националната мрежа за децата, която е и организацията координатор. „Анкетата е първата стъпка, която трябва да направим по проекта, който продължава до лятото на 2018 г. Целта е да разберем кои са ни слабите страни, затова e оценката на децата и техните родители и учители. Предоставили сме въпросника и на нашите партньори – Регионалното управление на образованието, общината, всички спортни клубове, с които работим, както и всички школи, които идват тук, за да се занимават с учениците ни“, разказва директорът на училището Надя Владимирова. И обяснява, че всеки отговор се оценява от 1 до 4. Там, където оценката е 1 и 2, са слабите места на школото и там именно ще бъдат насочени усилията на екипа, който работи по проекта. Според отговорите ще бъде съставен и план на всички дейности до края на проекта.

„Ако се наложи, ще преформулираме девиза си, ще променим мисията, ще засилим работата с родителите, доброволчеството. Но голямата цел, заради която се включихме в този проект, е наистина да сме център на общността от деца, учители, родители и всички възрастни, които по някакъв начин имат допирни точки с учебния процес и със заниманията на децата извън него“, обяснява г-жа Владимирова.

Освен нея в екипа по проекта ще работят още четирима учители и двама родители. Сдружение „Социален диалог 2001“ в Габрово е организацията, която ще бъде модератор на търновското училище.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!