6 четения

Дарителска кампания събира пари за операция на малката Мелиса в Сърбия

БЛАГОТВОРИТЕЛНА КАМПАНИЯ ЗА НАБИРАНЕ НА СРЕДСТВА ЗА БОЛНО ДЕТЕ СТАРТИРА РЪКОВОДСТВОТО НА ОБЩИНА ЗЛАТАРИЦА. 11-годишната Мелиса Чаушева от село Резач страда от детска церебрална парализа. Заболяването на момиченцето изисква редовна рехабилитация, заради което посещава дневния център за деца с увреждания в Елена. За да помогне на детето, майката на Мелиса се е свързала с руския лекар д-р Александър Назиркин от Института по рехабилитология в Тула. Той и колегата му д-р Черешнев са едни от най-известните медици, специализирани в лечението на деца с детска церебрална парализа чрез метода на проф. Улзибат, който помага на много деца с тази диагноза. Най-близкото място за извършване на операцията на Мелиса е в клиника в Сърбия, интервенцията струва 5500 лв., но сумата е непосилна за семейството на детето. Бащата Кемал Азисов работи като шофьор на камион, а майката е личен асистент на момичето. Затова от общината решават да помогнат и през декември стартират благотворителна кампания за набиране на средствата. На няколко места в града – в магазини и заведения, бяха поставени урни за събиране на пари по време на Коледните и Новогодишни празници. Общата събрана сума в дарителниците е 736 лв. Съпричастни към съдбата на момиченцето, младежите от фолклорна група за песни и танци „Изворче” към читалище „Напредък-1912” в село Родина също се включват в кампанията. От организирания в края на декември концерт събират 270 лв., които даряват на Мелиса.

От разиграните от новогодишната баница на Община Златарица късмети, останал един от 100 долара, който не бил потърсен от късметлията. Затова кметът Пенчо Чанев и подчинените му решили тези пари да бъдат дадени за болното дете.

До момента събраните средства не са достатъчни за операцията, която е насрочена за април. Затова общинарите продължават благотворителната инициатива.

Всеки, който желае да помогне, може да го направи чрез дарение по банков път по следната сметка, която е на името на майката на Мелиса:

BG 41CECB 97901075740600

Кадрие Мехмедова Азисова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!