19 четения

Доживотен затвор за рецидивист, блудствал с възрастна жена и опитал да запали дома й

Шест месеца след деянието 34-годишен рецидивист е осъден на доживотен затвор за опит за убийство на възрастна жена, чрез палеж на жилището й, с цел да прикрие извършени от него други престъпления – грабеж, опит за изнасилване и блудство.

За кратък срок Окръжна прокуратура – Габрово приключи разследването и внесе в съда обвинителен акт срещу дееца. Съдът присъди поисканото от прокурора наказание доживотен затвор. Наказанието си Димитър С. ще изтърпи при специален режим. Той е осъден да заплати обезщетение в размер на 80 000 лева за неимуществени и 5 610 лева за имуществени вреди причинени от престъплението, съобщиха от прокуратурата.

Димитър С. е признат за виновен за това, че на 03 юни 2016 г., между 03,00ч. – 05,00ч., опитал да убие 73-годишна жена в дома й в севлиевското село Богатово. Деянието е извършено чрез палеж, /запалил в непосредствена близост до лежащата жена вещи/ представляващо особено мъчителен начин за пострадалата и с цел да бъдат прикрити други престъпления: грабеж, опит за съвкупление и блудство без съвкупление, като деянията са извършени при условията на опасен рецидив, уточниха от държавното обвинение.

Той е осъден за останалите престъпления, извършени при условията на опасен рецидив:

– отнемане на чужда движима вещ – телевизор марка „LG“ на стойност 260 лв. от владението на жената, с намерение противозаконно да го присвои, като употребил за това сила – хванал я за ръцете и я душил с найлонова торба

– направил опит да се съвкупи с пострадалата и извършил действия с цел да възбуди и удовлетвори полово желание без съвкупление, като я принудил към това със сила

– и за това, че чрез струпване на дрехи и хартии запалил сграда – къща на стойност 24 100 лв. – имущество със значителна стойност, като причинените щети са в размер на 5610 лв.

Ден преди да извърши престъплението, бовиняемият тръгнал с автомобил за Севлиево. Като стигнал до разклона за Богатово, спрял в близост до цех, с цел кражба на нафта, но се отказал понеже имало пазач. Тогава видял къщата на пострадалата, прескочил оградата и през прозорец влязъл вътре. Нахвърлил се върху възрастната жена, която била с тежко заболяване и се придвижвала само с патерици. Запушил устата й и седнал върху нея, като искал пари. Употребявайки груба сила обвиняемият извършил блудствени действия, след което изнесъл навън телевизора. Върнал се в стаята, натрупал книги и дрехи до леглото на лежащата жена и ги подпалил. Със затруднено дишане, жената едва успяла да изпълзи навън, преди пламъците да обхванат помещението.

Източник: trud.bg

Един коментар за “Доживотен затвор за рецидивист, блудствал с възрастна жена и опитал да запали дома й

  • 26.01.2017 в 20:32
    Permalink

    Убиеца на Вероника по леко престъпление ли извърши, че му дадоха по лека присъда?!!!

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!