3 четения

Допълнителни показатели лишиха от медали наши шахматисти на Купа „Траяна“

Девет състезатели на ШК „Етър“ участваха в националния турнир за купа „Траяна“ в Стара Загора. Надпреварата събра 121 малки шахматисти от страната и от македонския „Гамбит“, разделени в две основни групи – до 8 и от 10 до 14 г., с отделно класиране по възраст и пол. Състезанието се проведе по швейцарска система в 7 кръга на контрола, 1 час на състезател и добавено време 30 секунди на ход.

При 8-годишните Веселин Чамурков зае пето място с 5 точки. Братът близнак на Веско – Слав, завърши с 4 т. на 13-о място, Мартин Кънчев е 15-и със същия актив от общо 31 деца.

„Жребият изправи двамата братя в 6 кръг един срещу друг и на практика единият отпадна от борбата за медалите. За Мартин резултатът е много добър, като се има предвид, че тренира едва от година. Той стартира плахо в първия ден, но бързо се съвзе и показа отлична игра. Петко Петков направи дебют на национално състезание и финишира с 3 точки в същата група“, разказа треньорката Светла Йорданова.

На четвъртото място се класира Стефани Бижева при момичетата до 8 години. „А“ турнирът включваше 90 състезатели, като „Етър“ имаше представители при 12-годишните. Стилиан Ангелов, Пламен Стоянов и Никола Николов завършиха с 4,5 точки от 7 и се наредиха съответно на 6, 7 и 8 място, а Кристиан Ангелов е 14-и с 4 т.

„При момчетата конкуренцията е много силна във всички групи и резултатът на нашите състезатели на този етап от подготовката им е удовлетворителен. Те са все още едва на 10 г., но сменят възрастовата група. До държавните първенства има още време и ще се постараем да подобрим играта на всеки един от тях. Благодаря на родителите, които стоят зад мен и ни подкрепят“, добави Светла Йорданова.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!