78 четения

Тръгна хайка за незаконни кафе машини и маси на заведения

 

Във Велико Търново премахват и препятствията, с които се пазят паркоместа

ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО ЗАПОЧНАХА ХАЙКА СРЕЩУ НЕЗАКОННО РАЗПОЛОЖЕНИ КАФЕ АВТОМАТИ НА ТЕРИТОРИЯТА НА ГРАДА. Първите 5 вендинг машини вече са премахнати принудително от екипи на общинската фирма „Организация на движението, паркинги и гаражи“. Вчера е отстранен автомат за кафе, разположен в парк „Марно поле“ в самия център на града. За устройството не са давани никакви позволителни, а собственикът му няма сключен договор за ползване на общински площи. Също вчера е изнесена и машина за напитки от парка в кв. „Колю Фичето“, както и няколко от кв. „Бузлуджа“ и „Картала“, които също са били незаконни. През следващите дни хайките продължават, а от кметството разчитат и на сигнали от граждани. Специална комисия вече обхожда града и проверява всички налични автомати, както и съоръжения, включително маси и столове към заведения. На принудително премахване подлежат всички, които нямат позволителни за общинските места. От местната администрация погнаха и собствениците на климатици, които са поставени по фасадите на сградите в резерватната и старата част на града, както и над оживени места и тротоари. Освен с ледените висулки уредите са и в дисхармония с естетическите принципи.

ВЕДНАГА СЛЕД КАТО СЕ РАЗТОПИ СНЕГЪТ, ЗАПОЧВА МАСОВА ПРОВЕРКА ЗА ПОСТАВЕНИ ИЗКУСТВЕНИ ПРЕПЯТСТВИЯ ПО УЛИЦИ, ГРАДИНКИ И ТРОТОАРИ, с които се пазят паркоместа. Вече има над 10 случая на премахнати пирамидки за паркиране, колове и синджири. „Никой не може да си запазва места за спиране по улиците, които са публична общинска собственост. Ако има такива случаи, се квалифицират като самоуправство“, категорични са от общината.

С. МАРИНОВ

Сн. Светослав СТЕФАНОВ

2 коментара за “Тръгна хайка за незаконни кафе машини и маси на заведения

  • 25.01.2017 в 13:45
    Permalink

    Моля да проверите и автоматите по улица Полтава с номера 1,3 и 5!Видно толкова години си работят без притеснение,а разрешително е сигурно на 99% че нямат!

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *