73 четения

Кметът Даниел Панов: „Няма да допусна бежанци в общината“

НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОБЩИНА ВЕЛИКО ТЪРНОВО НЯМА ДА ИМА БЕЖАНСКИ ЛАГЕРИ, ТОВА ЗАЯВИ ОТ ТРИБУНАТА НА МЕСТНИЯ ПАРЛАМЕНТ КМЕТЪТ ИНЖ. ДАНИЕЛ ПАНОВ. Изявлението му беше в отговор на питане от общинския съветник Николай Илчев, както и по повод общественото недоволство от изграждането на центрове за жертви на трафик в квартал „Зона В“. Заместник-председателят на Общинския съвет поиска от градоначалника да даде отговор дали общината е от пилотните, които ще работят за трайна интеграция на бежанци.„

„Чувам и от други места, че се говори и се нагнетява такова напрежение. Искам да стане ясно, бежански лагер във Велико Търново няма да има. Нито Велико Търново е влизал в някаква система по споменатите бежански лагери, нито сме участвали в такива проекти за центрове. Второто нещо, което трябва да подчертая, е, че на Управителен съвет на Националното сдружение на общините в България отменихме решение, с което Националното сдружение трябваше да бъде партньор на БЧК по един европейски проект”, сподели Даниел Панов и припомни, че бежански лагери има в Южна България. Градоначалникът отбеляза, че в последно време не се чува нищо за тях, но изрази мнение, че по време на предизборната кампания лагерите ще бъдат отново изведени на преден план.

„Като кмет на община Велико Търново, никога няма да допусна да има бежански център в нашия град. Смятам, че с този въпрос е време да приключим. В крайна сметка Велико Търново е старата българска столица. И както аз, като кмет, така и вие, като общински съветници, сте длъжни да се съобразявате с желанията на гражданите и нещата, които те действително не искат да се случват. И нека да си поддържаме града, да го надграждаме и за Велико Търново да се говори с респект и уважение не само в България, но и в много други страни, както е в момента“, допълни Даниел Панов.

С. МАРИНОВ

2 коментара за “Кметът Даниел Панов: „Няма да допусна бежанци в общината“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!