9 четения

Община Горна Оряховица с 27,4 млн. лв. бюджет за 2017 г.

27 425 044 лв. бюджет за 2017 г. на община Горна Оряховица гласуваха съветниците в железничарския град. Основни приоритети за общината през новата година ще бъдат запазването на финансовата стабилност, изпълнението на етапната цел по ОП „Региони в растеж” и на националната програма за енергийна ефективност на многофамилни сгради. Приоритет ще бъде и увеличаване на предлаганите услуги в системата на образованието и здравеопазването. За първи път в Г. Оряховица ще има здравен медиатор. Общо приходите на общината ще са в размер на 12 153 131 лв., като от имуществени и други данъци са планирани 3 221 270 лв.

2017 г. ще бъде решаваща за изпълнението на стартиралите няколко проекта, най-големият от които е за обновяване на градската среда в Горна Оряховица, който е на стойност 5 988 104 лв. Не по-малко важен е проектът „Подобряване на условията за икономическо развитие на община Горна Оряховица” на стойност 1 617 530 лв., който предвижда реконструкция на ул. „Иван Момчилов” до кръстовището с ул. „Цар Освободител”.
Особен интерес за хората в железничарския град е продължаването на изпълнението на договорите по Националната програма за енергийна ефективност на 14 многофамилни жилищни сгради, както и изграждането на приют за бездомници.

В новия бюджет са предвидени 100 000 лв. за закупуване на скенер и 25 000 лв. за апарат за лекарства от първа необходимост за МБАЛ „Св. Иван Рилски”. През 2017 г. общината ще запази еднократната помощ за новородено, подпомагането на даровити деца, както и на двойки с репродуктивни проблеми, ще продължи и проучването на крепостта „Ряховец”.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *