5 четения

Почти половин милион лева заделя общината за спорт през 2017 г.

150 бона получават спортните клубове, толкова влизат в касата и на футболния „Етър ВТ“

485 000 лева отделя Община В. Търново за подпомагане развитието на спорта на територията си в приетия вчера от Общинския съвет бюджет 2017.

150 бона отиват за пряко финансиране на футболен клуб „Етър ВТ“. Сумата е почти два пъти по-висока в сравнение с миналата година, когато бяха заделени 85 000 лв.

В същия размер е пряката субсидия, която ще бъде разпределена между спортните клубове по приетата от местния парламент методика. Клубовете са подпомогнати още с 60 хил. лева за медицински прегледи на състезателите. 33 000 лева са заложени за дейности, свързани с организацията и провеждането на състезания от национален и международен характер, толкова са и парите за масов спорт.

40 000 лв. струват общинските ученически игри и участието на отборите на областен, зонален и национален етап. За спортуващите хора със специални нужди са заделени 5 хил. лв., толкова са парите и за призьорите в анкетата за спортист на годината.

С две хиляди лева повече са предвидени средства за спорт и спортни пособия за малките населени места. Селищата със стадиони пък получават допълнителна сума за издръжката им.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!