30 четения

Ростислава Кирилова отива на регионалния кръг на състезанието за млади готвачи

РОСТИСЛАВА КИРИЛОВА И НИКОЛА ЙОРДАНОВ ПОБЕДИХА В УЧИЛИЩНИЯ КРЪГ ОТ СЪСТЕЗАНИЯТА ПО ПРОФЕСИИ В ПРОФЕСИОНАЛНАТА ГИМНАЗИЯ ПО ТУРИЗЪМ „Д-Р ВАСИЛ БЕРОН“ ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО. И двамата са ученици в XII клас, специалност „Производство на кулинарни изделия и напитки”.

Вътрешният кръг събра ученици от всички специалности. В категория „Най-добър млад готвач” са се състезавали девет ученици, които вчера е трябвало да приготвят ястия с пилешко филе. Жури, съставено от преподаватели от гимназията и шеф Петко Цветков, главен готвач на хотел „Меридиан Болярски”, класира на първо място Ростислава Кирилова от XII „г“ клас. Тя ще представи училището и на регионалния кръг от състезанията. В категорията „Най-добър млад хлебар сладкар” първи се класира Никола Йорданов от XII „г“ клас.

Ученическата надпревара се организира ежегодно от МОН. Велико Търново и Гимназията по туризъм са домакини на регионалния кръг от състезанията по професии за областите Русе, Габрово, Ловеч, Плевен, Враца, Търговище, Монтана, Видин и Велико Търново. Той ще се проведе в края на март.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!