27 четения

Темида постанови пробация за пенсионер, крал вода

Районният съд във Велико Търново постанови пробация за мъж, спипан да краде вода. Пенсионираният по болест жител на село Раданово, Община Полски Тръмбеш трябва да плати и над 200 лева съдебни разноски.

Той е наказан, защото неправомерно се присъединил към водоснабдителната система на „ВиК Йовковци“ ООД, с което създал условия за непълно отчитане на потребената вода.

Престъплението е извършено през април 2016 г. Мъжът счупил завита и пломбирана тапа на водопроводната мрежа и монтирал метална тръба с размери 3/4 цола и дължина 13.5 см., като така отклонил живителната течност към своето домакинство. Безплатна вода обаче той използвал само 5 дни, тъй като приспособлението му било засечено от служители на ВиК.

В рамките на постановената пробация, крадецът на вода ще трябва да се явява за подпис в пробационната служба два пъти седмично, в продължение на половин година. За същия срок той е задължен да провежда периодични срещи и да беседва с пробационен служите

Източник: trud.bg

Един коментар за “Темида постанови пробация за пенсионер, крал вода

  • 30.01.2017 в 11:27
    Permalink

    Голям успех за родната Темида и за монополиста „ВиК Йовковци“ ООД ! Вместо въпросното дружество да дари на нещастника 10 – 15 кубика месечно от животворната течност … без да я включва в сметките на другите абонати естествено …

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!