203 четения

Лицата на МВР. Семейство полицаи бори престъпността в две общини

Димитрина и Марин Маринови са убедени, че изборът им да работят в МВР е бил най-добрият

МАРИН МАРИНОВ Е НАЙ-МЛАДИЯТ МВР шеф в областта, който успешно ръководи полицията в Полски Тръмбеш от три години, когато бе върнат на поста за втори път. Съпругата му Димитрина пък е разследващ полицай във Велико Търново. Двамата са семейство от 12 години и са на една възраст – на 34 г. Родени през три дни в началото на януари и съвипускници от академията. Там момчето от Раданово се влюбило в девойката от Берковица и след прието предложение за брак тя идва в Търновския край. Започва работа в полицията в Полски Тръмбеш, но от няколко години е в управлението на старата столица.

Те са щастлива и стабилна двойка и вече имат две момчета – Йордан е на 11 г., а Александър – на 9 г. И двамата учат в ОУ „Св. Патриарх Евтимий“ във Велико Търново и обичат спорта, но най вече футбола. Гл. инспектор Маринов пътува всеки ден до работното си място в Полски Тръмбеш, но понякога се налага да нощува в родния си дом в Раданово при родителите си. Опитва да не го прави често обаче, защото разследващият полицай Маринова е също толкова заета. И двамата казват, че хич не им лесно, но в никакъв случай не се оплакват от избора си да работят в МВР и биха го повторили, ако върнат времето назад.

Двете момчета са най-голямото богатство на полицейското семейство.
Двете момчета са най-голямото богатство на полицейското семейство.

ДИМИТРИНА И МАРИН ВСЪЩНОСТ СА СРЕД НАЙ-МЛАДИТЕ СЕМЕЙСТВА в системата на МВР в областта, които преди 12-годишния брак са били заедно и четири години в полицейската академия. Можели са да отидат на работа и на други места в страната, но са пуснали корени в родния край на съпруга.

„Здравата основа на това семейство са разбирателството и компромисите. При мен телефоните са отворени нонстоп денонощно и трябва да реагирам на всеки сигнал за произшествие в Полски Тръмбеш. Диди също поема случаи по всяко време и особено когато е дежурна. Тогава скача нощем и тръгва на оглед. Радваме се на всяка минута заедно и обичаме да се разхождаме четиримата“, споделя Марин Маринов. Понякога, когато и двамата са на работа и не могат да вземат момчетата от училище, на помощ идват добрите съседи от блока в кв. „Бузлуджа“, където живее семейството. После, естествено, жестът се връща от полицейските служители.

През уикенда и през по-дългите почивки двете хлапета жадуват да са при баба и дядо в Раданово или да ходят с родителите си в махала Терзиите или пък в Берковица.

КОЙ ГОТВИ ВКЪЩИ, Е ЛОГИЧНИЯТ ВЪПРОС ПРИ ДВАМА ПОЛИЦАИ И подрастващи момчета. Таткото се оправя перфектно с печено пиле, яйца в различни варианти и приготвяне на мезета. Вълчата салата от домашно приготвени от Марин наденички, рибици и т.н. обаче се нрави най-много на Данчо и Сашо. Мама обаче може да омеси питка или пък да направи палачинки. Така един полицейски началник и един разследващ полицай доказват, че с любов всичко може да изглежда лесно и в семейството, и в кариерата.

МАРИН МАРИНОВ Е НАКАЗВАН ДОСЕГА САМО ВЕДНЪЖ, но съдът е отменил наказанието като неправомерно. За сметка на това е награждаван над 12 пъти. Трябваше да изтърпи доста митарства преди през 2014 г., за да го върнат на поста му като началник в Полски Тръмбеш. При първото си назначение на същата длъжност се представи перфектно, но го пратиха да оглави участъка в Ресен, после бе в Горна Оряховица. Сега вече трета година си тежи на мястото. Чаровната полицайка Маринова също има над 5 награди и нито едно наказание. И само на външен вид изглежда крехка, но иначе владее карате и има кафяв колан. Както не била тренирана, и след връщане на служба след второто майчинство участвала в турнир по бойни изкуства на МВР в Смолян и взела първо място в страната. Марин не е каратист, но владее бойните техники, на които учат полицаите. Признава,че няколко пъти ги е ползвал при залавяне на бандити, но в рамките на позволеното. Независимо от голямото лично и професионално натоварване, и двамата са прависти. Марин обаче е дипломиран и правоспособен юрист, а Диди все още няма време за два държавни изпита.

Нели СУКОВА

Сн. личен архив

3 коментара за “Лицата на МВР. Семейство полицаи бори престъпността в две общини

 • 30.01.2017 в 13:23
  Permalink

  Явно го гласят за някой по висок пост.Другарката Сукова не прави подобни рекламни кампании просто ей така!

  Отговор
 • 23.12.2017 в 13:28
  Permalink

  Да дойдеш и Павликени да поработи
  Павликени има нужда от такива полицаи!

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!